Tipster wedkantoor

Politie inval bij Duits bookmakerskantoor Tipster

De Duitse politie heeft tijdens een inval in een wedkantoor zes mensen gearresteerd als onderdeel van een groot onderzoek naar fraude en illegaal gokken.

De invallen vonden op 20 april plaats na twee en een half jaar undercoveronderzoek naar het wedkantoor. De beschuldigingen zijn het vermoeden van het vormen van een criminele organisatie, het aanbieden van illegaal gokken en het achterhouden van lonen met betrekking tot onaangegeven werk.

De invallen zijn uitgevoerd door de politie uit de Duitse deelregio's; Noordrijn-Westfalen, Bremen, Berlijn, Saksen en Beieren, evenals de autoriteiten in Malta en Kroatië. De invallen vonden plaats op locaties in al deze regio's. De focus van de operatie was in Keulen.

In een gezamenlijke verklaring uitgegeven door de Procureur van Georganiseerde Misdaad (ZeOS NRW) en het Staatscriminele Politiebureau voor Noordrijn-Westfalen, hebben de autoriteiten meer dan 100 zoekbevelen en zes arrestatiebevelen uitgevoerd tijdens de invallen.

Meer dan 100 privéappartementen, wedkantoren en andere bedrijfspanden werden doorzocht als onderdeel van de operatie, met meer dan 900 hulpdiensten. De operatie richtte zich op het vinden van bewijs en het veiligstellen van contanten en waardevolle spullen.

Meerdere arrestaties

Zes mannelijke hoofdverdachten tussen de 34 en 60 jaar oud werden gearresteerd. De politie verklaarde dat de onderzoeken, met name de evaluatie van bewijs gevonden tijdens de invallen, nog lopende zijn.

Hoewel naam van het wedkantoor door de politie niet bekend werd gemaakt, meldde de Duitse krant Bild dat de invallen in Keulen plaatsvonden bij het hoofdkantoor van Tipster.

De krant, die foto's publiceerde van de invallen, zei dat de operatie enkele uren duurde en dat de politie probeerde toegang te krijgen tot een beveiligde kluis op het hoofdkantoor.

Tipster is meer dan drie jaar actief in Duitsland en biedt klanten verschillende type weddenschappen aan op meerdere sporten en competities.

De Duitse Sportweddenschappenvereniging (DSWV) bevestigde het nieuws over de invallen, maar merkte ook op dat het wedkantoor geen lid is van hun organisatie.

"De DSWV heeft vandaag uit de pers vernomen over de grootschalige politieoperatie tegen een aanbieder van sportweddenschappen in Duitsland. Deze aanbieder is geen lid van de DSWV en is dat ook nooit geweest.

"We hebben geen kennis over deze inval, anders dan de informatie die in de pers wordt verspreid. De DSWV en haar leden ondersteunen effectieve handhaving tegen aanbieders die niet bereid zijn te reguleren. Dergelijk optreden van de autoriteiten zal de zwarte markt geleidelijk doen opdrogen en klanten van sportweddenschappen naar het legale aanbod leiden."
Woordvoerder Duitse Sportweddenschappenvereniging (DSWV)

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account