Profvoetballers wedden niet massaal op wedstrijden

Profvoetballers wedden niet massaal op wedstrijden

Meer dan de helft van de voetballers die actief zijn in de eredivisie wedden af en toe op voetbalwedstrijden.

Spelersvakbond VVCS heeft via een enquête onderzoek gedaan naar het gokgedrag van spelers, omdat het beeld bestaat dat veel profvoetballers stevige gokkers zijn. Een klein kwart van de Nederlandse profs heeft de enquête ingevuld. Uit de resultaten blijkt dat het wel meevalt met het gokgedrag van profvoetballers.

Het andere opvallende uit de enquête is dat 11 procent van de profvoetballers gokt op wedstrijden uit de eigen competitie. Dat is tegen de regels. De KNVB heeft dit verboden om de integriteit van het voetbal te bewaken, en de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen. Het gebeurt niet vaak dat een speler wordt bestraft voor het gokken op wedstrijden uit de eigen competitie.

In het verleden liepen Tom Beugelsdijk en Jordy Clasie tegen de lamp. Beugelsdijk werd voor vijf duels geschorst, Clasie moest twee wedstrijden toekijken. Bewijs dat ze op wedstrijden hadden gegokt waarin ze zelf speelden, was er niet.

Eerste divisie

In de Keuken Kampioen Divisie wordt er door spelers wat minder gegokt op voetbalwedstrijden. Daar geeft 40 procent aan dit af en toe te doen. Door de Nederlandse profvoetballers wordt er het liefst op de uitslag van een voetbalwedstrijd gegokt. Ook het bezoeken van een online casino is populair onder voetballers.

Tien procent van de voetballers gokt wekelijks op wedstrijden. De gemiddelde inzet bedraagt minder dan €100 per maand, een schijntje voor de meeste profvoetballers. Twee profs zeiden in de enquête zich zorgen te maken over hun eigen gokgedrag. Het beeld dat het grootste deel van de Nederlandse profvoetballers stevig gokt, wordt met de uitslag van deze enquête dus onderuit gehaald.

De VVCS heeft wel een voorlichtingscampagne gepland. Het doel van deze campagne is om spelers duidelijk te maken op welke wedstrijden er gegokt mag worden. Ook komt er een hulplijn voor spelers met problematisch gokgedrag.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account