Superfans BetCity

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.

Dit heeft tot gevolg dat je niet langer bekende namen zoals Wesley Sneijder, Andy van der Meijde, Sjaak Swart en Wim Kieft ziet in de reclames van BetCity. De maatregel, die per direct ingaat, moet gokverslaving onder jongvolwassenen en kwetsbare mensen tegengaan.

Minister Weerwind werkt ook aan een algeheel verbod op ongerichte gokreclames, maar zover is het nog niet. Het kost namelijk tijd om zo’n verbod in werking te stellen. Daarom heeft de minister de regels voor de inhoud van de reclames aangepast.

Oud-topvoetballers gewisseld

Bookmaker BetCity heeft de drie hoofdpersonen uit de laatste reclame, Sneijder, Van der Meijde en Swart, vervangen door drie nieuwe figuren. Deze door BetCity genoemde superfans gaan door het leven onder de namen Lesley, Randy en Japie. De drie vrienden hebben het in de nieuwe commercial (vanzelfsprekend) over hun voorspellingen voor de aankomende duels.

In de vernieuwde reclame van BetCity zijn nog steeds bekende uitspraken te horen. Zo blijft het inmiddels bekende ‘Transfertje gemaakt?!’ de slagzin. Ook ‘Gewoon je koppie gebruiken’ komt voorbij, en natuurlijk mag ook ‘Een makkie!’ niet ontbreken.

BetCity zegt dat Lesley, Randy en Japie van dezelfde dingen houden. De drie vrienden zijn sportliefhebbers, houden van een geintje en van het wagen van een gokje. BetCity hoopt dat het drietal in navolging van hun voorgangers Nederland gaat veroveren.

SP wil ook einde aan sponsoring

Als het aan de Socialistische Partij (SP) ligt, blijft het overigens niet bij een verbod/wijziging op het gebied van gokreclames. De SP wil namelijk dat er ook een verbod komt op sponsoring van sportverenigingen. Kamerlid Van Nispen noemt het ‘zeer onverstandig’ dat namen van gokbedrijven staan op shirts die kinderen dragen, op reclameborden en dat het stadion van ADO Den Haag de naam van een casino krijgt.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account