Leicester City logo

Titel Leicester City kost bookmakers £20 miljoen

Toonaangevende Britse bookmakers hebben £20 miljoen uitbetaald nadat Leicester City afgelopen maandag de Premier League titel won. Aan het begin van het seizoen, kreeg Claudio Ranieri's team weinig kans toegedicht door de bookmakers want de notering was 5000 tegen 1 om te eindigen als kampioen.

Sinds de legalisering van bookmakers in het Verenigd Koninkrijk in 1961 is het niet voorgekomen dat een enkele weddenschap met een notering van 5000 tegen 1 ooit is uitgekomen en uitbetaald.

Aan het begin van het seizoen hadden 47 mensen een weddenschap geplaatst bij bookmaker Ladbrokes voor Leicester City om de titel te winnen met 5000 tegen 1. Hiervan lieten 23 personen zich vroegtijdig uitbetalen.

Vorige maand nog, werd een Leicester fan uitbetaald voor £72.000 uit een £50 weddenschap. Ondanks de hoge uitbetalingen in het vooruitzicht lieten 24 personen zich niet van de wijs lieten brengen. Zij gingen voor de maximale uitbetaling na het behalen van de titel afgelopen maandag.

"Leicester's overwinning is onze grootste nederlaag in de geschiedenis van weddenschappen," zei Alex Donohue van Ladbrokes tegenover BBC Sport. "Het is het slechtste resultaat voor ons financieel en onze grootste uitbetaling met afstand.

"Als Chelsea, Manchester City of Manchester United zou hebben gewonnen, was de totale uitgaven een paar honderd duizend pond zijn geweest. Uiteraard zijn we blij voor alle winnaars. Petje af voor iedereen die ze aan het begin van het seizoen hebben gesteund" aldus Donohue.

De geschatte verliezen voor de grote bookmakers zijn:
  • Ladbrokes: £ 3 miljoen
  • Coral: £ 2 miljoen
  • William Hill: £ 2 miljoen
  • Paddy Power: £ 2 miljoen
  • Betfred: £ 1,1 miljoen


Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares