Leicester City logo

Titel Leicester City kost bookmakers £20 miljoen

Toonaangevende Britse bookmakers hebben £20 miljoen uitbetaald nadat Leicester City afgelopen maandag de Premier League titel won.

Aan het begin van het seizoen, kreeg Claudio Ranieri's team weinig kans toegedicht door de bookmakers want de notering was 5000 tegen 1 om te eindigen als kampioen.

Sinds de legalisering van bookmakers in het Verenigd Koninkrijk in 1961 is het niet voorgekomen dat een enkele weddenschap met een notering van 5000 tegen 1 ooit is uitgekomen en uitbetaald.

Aan het begin van het seizoen hadden 47 mensen een weddenschap geplaatst bij bookmaker Ladbrokes voor Leicester City om de titel te winnen met 5000 tegen 1. Hiervan lieten 23 personen zich vroegtijdig uitbetalen.

Vorige maand nog, werd een Leicester fan uitbetaald voor £72.000 uit een £50 weddenschap. Ondanks de hoge uitbetalingen in het vooruitzicht lieten 24 personen zich niet van de wijs lieten brengen. Zij gingen voor de maximale uitbetaling na het behalen van de titel afgelopen maandag.

"Leicester's overwinning is onze grootste nederlaag in de geschiedenis van weddenschappen," zei Alex Donohue van Ladbrokes tegenover BBC Sport. "Het is het slechtste resultaat voor ons financieel en onze grootste uitbetaling met afstand.

"Als Chelsea, Manchester City of Manchester United zou hebben gewonnen, was de totale uitgaven een paar honderd duizend pond zijn geweest. Uiteraard zijn we blij voor alle winnaars. Petje af voor iedereen die ze aan het begin van het seizoen hebben gesteund" aldus Donohue.

De geschatte verliezen voor de grote bookmakers zijn:

  • Ladbrokes: £3 miljoen
  • Coral: £2 miljoen
  • William Hill: £2 miljoen
  • Paddy Power: £2 miljoen
  • Betfred: £1,1 miljoen

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
711 presentatie Telstar
Unibet Zero Mission
Meer nieuws
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account