Leicester City logo

Titel Leicester City kost bookmakers £20 miljoen

Toonaangevende Britse bookmakers hebben £20 miljoen uitbetaald nadat Leicester City afgelopen maandag de Premier League titel won. Aan het begin van het seizoen, kreeg Claudio Ranieri's team weinig kans toegedicht door de bookmakers want de notering was 5000 tegen 1 om te eindigen als kampioen.

Sinds de legalisering van bookmakers in het Verenigd Koninkrijk in 1961 is het niet voorgekomen dat een enkele weddenschap met een notering van 5000 tegen 1 ooit is uitgekomen en uitbetaald.

Aan het begin van het seizoen hadden 47 mensen een weddenschap geplaatst bij bookmaker Ladbrokes voor Leicester City om de titel te winnen met 5000 tegen 1. Hiervan lieten 23 personen zich vroegtijdig uitbetalen.

Vorige maand nog, werd een Leicester fan uitbetaald voor £72.000 uit een £50 weddenschap. Ondanks de hoge uitbetalingen in het vooruitzicht lieten 24 personen zich niet van de wijs lieten brengen. Zij gingen voor de maximale uitbetaling na het behalen van de titel afgelopen maandag.

"Leicester's overwinning is onze grootste nederlaag in de geschiedenis van weddenschappen," zei Alex Donohue van Ladbrokes tegenover BBC Sport. "Het is het slechtste resultaat voor ons financieel en onze grootste uitbetaling met afstand.

"Als Chelsea, Manchester City of Manchester United zou hebben gewonnen, was de totale uitgaven een paar honderd duizend pond zijn geweest. Uiteraard zijn we blij voor alle winnaars. Petje af voor iedereen die ze aan het begin van het seizoen hebben gesteund" aldus Donohue.

De geschatte verliezen voor de grote bookmakers zijn:
  • Ladbrokes: £ 3 miljoen
  • Coral: £ 2 miljoen
  • William Hill: £ 2 miljoen
  • Paddy Power: £ 2 miljoen
  • Betfred: £ 1,1 miljoen


Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares