Unibet logo

Unibet nieuwe shirtsponsor Club Brugge

Het komende seizoen speelt Club Brugge met bookmaker Unibet als shirtreclame. Unibet was vorig jaar ook al aanwezig op het blauw/zwarte shirt, echter alleen op de mouwen.

Vanaf aankomend seizoen is het online wedkantoor nog zichtbaarder namelijk voorop het shirt. Voor Club Brugge is het sponsorcontract de grootste commerciële samenwerking uit de geschiedenis van de club.

Naast de shirtsponsoring zetten Unibet en Club Brugge samen in op kwalitatieve content voor de fans, verantwoord spelgedrag en het belang van Fair Play. Daarnaast is er ook heel wat aandacht voor CSR. Club Brugge's CCO Bob Madou over de samenwerking: “De No Heart/No Glory-campagne zet al onze inspanning op community-vlak in de kijker. Dat Unibet er duidelijk voor kiest om voor alle jeugd-gerichte shirts dit logo te gebruiken, toont hun toewijding aan onze projecten.”

Toch is er ook kritiek. Marijs Geirnaert, directeur van het expertisecentrum voor verslavingen noemt de shirtsponsoring een kwalijke zaak. "Dergelijke shirtsponsoring zou niet mogen” aldus de directeur. Volgens Geirnaert zou de shirtreclame mensen aanzetten tot gokken, wat op zijn beurt tot gokverslaving kan leiden. De gokbedrijven hebben onderling afspraken gemaakt om geen reclame gericht op jongeren te maken maar volgens Geirnaert doen ze dat indirect wel.

In een reactie zegt Club Brugge dat met Unibet eerder al is besloten om het merk niet te tonen op de shirts van de jeugdploegen. Op deze shirts zal de de slogan van de Club Brugge Foundation No Heart/No Glory te zien zijn.

Unibet.be is één van de grootste spelers op de online Belgische gokmarkt. Sinds 2012 beschikt het bedrijf over een zgn. F+ licentie waarmee het toegestaan is om sportweddenschappen aan in België.

Laatste Nieuws

juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
juni 29, 2022
Unbet logo
Nieuws Martijn Katsman

Ajax gaat samenwerking aan met Unibet

Ajax gaat samenwerken met Unibet. De landskampioen en de aanbieder van online sportweddenschappen hebben een meerjarige overeenkomst ondertekend, tot en met 2026.
juni 14, 2022
Entain logo
Nieuws Redactie

Entain neemt BetCity over

Het internationale bedrijf voor sportweddenschappen en kansspelen Entain PLC heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse online bookmaker BetCity.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares