Unibet Zero Mission

Unibet start met Rangers initiatief voor verantwoord spelen

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group plc, gaat de shirtsponsoring van de Schotse voetbalclub Rangers gebruiken om zijn Journey towards Zero campagne te promoten.

Deze campagne richt zich op het veilig en verantwoord spelen. Voor het seizoen 2023-2024 zal Kindred de huidige sponsor van de shirts, 32Red, vervangen voor het logo van Unibet. Beide sportsbooks zijn eigendom van Kindred.

De naam Unibet wordt vergezeld met de slogan Zero % Mission om zo bewustzijn te creëren over hoe Kindred werkt aan het elimineren van alle inkomsten die genereerd worden uit onverantwoord spelen.

Het initiatief heeft ook tot doel spelers te informeren over de beschikbare middelen die er zijn om het gokken veilig en leuk te houden. Spelers moeten beter weten waar ze terecht kunnen als ze denken een gokprobleem te hebben.

"De ambitie van Kindred is om toonaangevend te zijn op het gebied van transparantie en innovatie. Om onze platforms de veiligste plek te maken om te spelen. We zijn toegewijd aan het ontwikkelen van technologie en systemen en het opleiden van onze klanten. We zijn trots op ons werk met Rangers in het afgelopen decennium en we kijken ernaar uit om dat voort te zetten in het komende seizoen."
Neil Banbury - General Manager Kindred

Ook bij de Schotse Premiership club zijn ze tevreden over de huidige samenwerking.

"Onze samenwerking met Kindred is buitengewoon succesvol geweest, zoals blijkt uit de duur van onze overeenkomst. Terwijl we uitkijken naar het nieuwe seizoen met deze campagne, zijn we enthousiast om het werk voort te zetten. We zien in Kindred een gewaardeerde hoofdsponsor en willen meewerken aan dit initiatief zodat mensen verantwoord en veilig kunnen gokken."
James Bigrove - CEO Rangers

Daling van het aandeel schadelijke gokinkomsten

In april meldde Kindred een daling op kwartaalbasis en jaar-op-jaar van de inkomsten gegenereerd uit schadelijk gokken over het eerste kwartaal van 2023.

Van alle inkomsten die in Q1 werden verzameld, kwam 3,0% uit schadelijk gokken, wat lager is dan de 3,3% in dezelfde periode in 2022 en ook lager dan de 3,3% in Q4 van het vorige jaar.

Volgens Kindred kan deze positieve trend worden toegeschreven aan verbeteringen die gericht zijn op het verbeteren van het gokgedrag van de spelers. Waarbij Kindred ook opmerkte dat 83% van de desbetreffende spelers een verbeterd gokgedrag vertoonde nadat er een interventie was geweest door de teams voor verantwoord gokken en de klantenservice.

Dit interventiepercentage is lager dan 84,7% uit het eerste kwartaal van 2022, maar hoger dan 82,1% in Q4.

Deze cijfers hebben betrekking op alle inkomsten van Kindred over alle merken. In Nederland is Kindred alleen actief met het merk Unibet.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account