Wat is een Belchinees?

BelchineesBelchinezen zijn over het algemeen Aziatische studenten die per wedstrijd rond de €70 opstrijken voor het doorgeven van de wedstrijdstatistieken aan Aziatische bookmakers. Het telefonisch doorgegeven van wedstrijdstatistieken is niet verboden en dus lastig aan te pakken.

Bekend is inmiddels dat belchinezen de gehele wedstrijd informatie doorgeven aan Aziatische bookmakers. Aangezien wedstrijden in de Jupiler League in de regel niet live worden uitgezonden in Azie, moeten de Aziatische bookmakers op andere manieren informatie verkrijgen over de wedstrijdstatistieken om zo de juiste (live)quotes te kunnen bepalen.

Malafide Aziatische goksyndicaten proberen echter Europese wedstrijden in de lagere regionen te beïnvloeden door spelers te benaderen en zetten vervolgens grote bedragen in bij deze Aziatische bookmakers. Men zet in op dubieuze weddenschappen zoals het aantal gele kaarten of het aantal genomen hoekschoppen.

Het moge duidelijk zijn dat dergelijke weddenschappen in wedstrijden van clubs welke in financiële nood verkeren, makkelijker te beïnvloeden zijn dan tijdens een finale van de Champions League.

De belchinezen doen echter niets strafbaar en ook de Aziatische bookmakers proberen slechts in de vraag van de Aziatische markt te voorzien door de juiste noteringen voor weddenschappen aan te bieden. De vraag is nu hoe de Aziatische goksyndicaten aangepakt kunnen worden en hoe bewezen kan worden dat bepaalde spelers zich hebben laten omkopen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares