Wat is een Belchinees?

BelchineesBelchinezen zijn over het algemeen Aziatische studenten die per wedstrijd rond de €70 opstrijken voor het doorgeven van de wedstrijdstatistieken aan Aziatische bookmakers. Het telefonisch doorgegeven van wedstrijdstatistieken is niet verboden en dus lastig aan te pakken.

Bekend is inmiddels dat belchinezen de gehele wedstrijd informatie doorgeven aan Aziatische bookmakers. Aangezien wedstrijden in de Jupiler League in de regel niet live worden uitgezonden in Azie, moeten de Aziatische bookmakers op andere manieren informatie verkrijgen over de wedstrijdstatistieken om zo de juiste (live)quotes te kunnen bepalen.

Malafide Aziatische goksyndicaten proberen echter Europese wedstrijden in de lagere regionen te beïnvloeden door spelers te benaderen en zetten vervolgens grote bedragen in bij deze Aziatische bookmakers. Men zet in op dubieuze weddenschappen zoals het aantal gele kaarten of het aantal genomen hoekschoppen.

Het moge duidelijk zijn dat dergelijke weddenschappen in wedstrijden van clubs welke in financiële nood verkeren, makkelijker te beïnvloeden zijn dan tijdens een finale van de Champions League.

De belchinezen doen echter niets strafbaar en ook de Aziatische bookmakers proberen slechts in de vraag van de Aziatische markt te voorzien door de juiste noteringen voor weddenschappen aan te bieden. De vraag is nu hoe de Aziatische goksyndicaten aangepakt kunnen worden en hoe bewezen kan worden dat bepaalde spelers zich hebben laten omkopen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares