Belchinees

Wat is een Belchinees?

Belchinezen zijn over het algemeen Aziatische studenten die per wedstrijd rond de €70 opstrijken voor het doorgeven van de wedstrijdstatistieken aan Aziatische bookmakers.

Het telefonisch doorgegeven van wedstrijdstatistieken is niet verboden en dus lastig aan te pakken. Bekend is inmiddels dat belchinezen de gehele wedstrijd informatie doorgeven aan Aziatische bookmakers. Aangezien wedstrijden in de Jupiler League in de regel niet live worden uitgezonden in Azie, moeten de Aziatische bookmakers op andere manieren informatie verkrijgen over de wedstrijdstatistieken om zo de juiste (live)quotes te kunnen bepalen.

Malafide Aziatische goksyndicaten proberen echter Europese wedstrijden in de lagere regionen te beïnvloeden door spelers te benaderen en zetten vervolgens grote bedragen in bij deze Aziatische bookmakers.

Men zet in op dubieuze weddenschappen zoals het aantal gele kaarten of het aantal genomen hoekschoppen. Het moge duidelijk zijn dat dergelijke weddenschappen in wedstrijden van clubs welke in financiële nood verkeren, makkelijker te beïnvloeden zijn dan tijdens een finale van de Champions League.

Niets verboden

De belchinezen doen echter niets strafbaar en ook de Aziatische bookmakers proberen slechts in de vraag van de Aziatische markt te voorzien door de juiste noteringen voor weddenschappen aan te bieden. De vraag is nu hoe de Aziatische goksyndicaten aangepakt kunnen worden en hoe bewezen kan worden dat bepaalde spelers zich hebben laten omkopen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account