Filiaal van William Hill

William Hill rond overname Sportingbet af

Britse bookmaker William Hill heeft de overname afgerond van het Australische bedrijf Sportingbet voor een totaal bedrag van 459,4 miljoen Britse pond. Het in Londen gevestigde William Hill kondigde aan dat de deal ook een optie bevat op de Spaanse activiteiten van Sportingbet (met Spaanse licentie).

De overname is onderdeel van een voortdurende strategie van het bedrijf om de online activiteiten verder te ontwikkelen in het buitenland.

"Deze overname maakt deel uit van de kern van onze strategie om selectief uit te breiden naar internationale markten", aldus Ralph Topping, Chief Executive Officer bij William Hill. "Australië is een van de grootste markten op het gebied van sportweddenschappen in de wereld, waar William Hill tot nu toe geen vaste voet aan de grond heeft. We hebben al bepaalde inzichten in deze sector van de Australische markt die een sterke structurele groei demonstreert."

"Het Australische Sportingbet biedt ons een goed en bekend merk, een ervaren team en een marktleidende positie in een sterk concurrerende markt. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega's de mogelijkheden van beide bedrijven te gebruiken om deze positie te maximaliseren."

Sportingbet heeft weddenschappen en gaminglicenties in Alderney, Australië, Denemarken, Ierland, Italië, Malta, Zuid-Afrika, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. William Hill heeft inmiddels van zowel de Northern Territories Commissie als ook de Australische Foreign Investment Review Board goedkeuringen ontvangen voor de overname van haar concurrent.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares