Filiaal van William Hill

William Hill rond overname Sportingbet af

Britse bookmaker William Hill heeft de overname afgerond van het Australische bedrijf Sportingbet voor een totaal bedrag van 459,4 miljoen Britse pond. Het in Londen gevestigde William Hill kondigde aan dat de deal ook een optie bevat op de Spaanse activiteiten van Sportingbet (met Spaanse licentie).

De overname is onderdeel van een voortdurende strategie van het bedrijf om de online activiteiten verder te ontwikkelen in het buitenland.

"Deze overname maakt deel uit van de kern van onze strategie om selectief uit te breiden naar internationale markten", aldus Ralph Topping, Chief Executive Officer bij William Hill. "Australië is een van de grootste markten op het gebied van sportweddenschappen in de wereld, waar William Hill tot nu toe geen vaste voet aan de grond heeft. We hebben al bepaalde inzichten in deze sector van de Australische markt die een sterke structurele groei demonstreert."

"Het Australische Sportingbet biedt ons een goed en bekend merk, een ervaren team en een marktleidende positie in een sterk concurrerende markt. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega's de mogelijkheden van beide bedrijven te gebruiken om deze positie te maximaliseren."

Sportingbet heeft weddenschappen en gaminglicenties in Alderney, Australië, Denemarken, Ierland, Italië, Malta, Zuid-Afrika, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. William Hill heeft inmiddels van zowel de Northern Territories Commissie als ook de Australische Foreign Investment Review Board goedkeuringen ontvangen voor de overname van haar concurrent.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares