Filiaal van William Hill

William Hill rond overname Sportingbet af

Britse bookmaker William Hill heeft de overname afgerond van het Australische bedrijf Sportingbet voor een totaal bedrag van 459,4 miljoen Britse pond.

Het in Londen gevestigde William Hill kondigde aan dat de deal ook een optie bevat op de Spaanse activiteiten van Sportingbet (met Spaanse licentie).

De overname is onderdeel van een voortdurende strategie van het bedrijf om de online activiteiten verder te ontwikkelen in het buitenland.

"Deze overname maakt deel uit van de kern van onze strategie om selectief uit te breiden naar internationale markten", aldus Ralph Topping, Chief Executive Officer bij William Hill. "Australië is een van de grootste markten op het gebied van sportweddenschappen in de wereld, waar William Hill tot nu toe geen vaste voet aan de grond heeft. We hebben al bepaalde inzichten in deze sector van de Australische markt die een sterke structurele groei demonstreert."

"Het Australische Sportingbet biedt ons een goed en bekend merk, een ervaren team en een marktleidende positie in een sterk concurrerende markt. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega's de mogelijkheden van beide bedrijven te gebruiken om deze positie te maximaliseren."

Sportingbet heeft weddenschappen en gaminglicenties in Alderney, Australië, Denemarken, Ierland, Italië, Malta, Zuid-Afrika, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. William Hill heeft inmiddels van zowel de Northern Territories Commissie als ook de Australische Foreign Investment Review Board goedkeuringen ontvangen voor de overname van haar concurrent.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account