Betradar office

Hoe de bookmakers je altijd een stap voor zijn

  • Match header module: Select

Het zal je bekend voorkomen als je wel eens aan 'live wedden' doet. Je bent toeschouwer in het stadion en net als je favoriete club in de 63e minuut een penalty krijgt toegewezen en jij wilt inzetten op een openingsdoelpunt voor je club, springen alle mogelijkheden op tilt.

Wedden is niet meer mogelijk. Jouw poging om de bookmakers te snel af te zijn, mislukt voor de zoveelste keer. Maar hoe dan?! Zelfs de meest alerte gokker wint het niet van de live scores die werkelijk elke seconde worden ververst door de bookmakers. Hoe zit dat precies..?

We nemen voor een antwoord meteen maar eens contact op met gokgiganten als Unibet en Bwin. En om gelijk met de deur in huis te vallen: zij geven hier geen antwoord op. De reden?

"We willen niet dat publiekelijk bekend wordt hoe wij onze wedomgeving hebben ingericht zodat de concurrentie hier mogelijk op inspeelt met een andere of soortgelijke strategie."

Helder. Wat laten zij er dan wel over los? Ten eerste hebben de bookmakers zoals Unibet contracten met grote datapartijen die hen elke minuut voorzien van actuele gegevens.

Die partijen, waaronder Sportdata, Opta, Gracenote en Betradar, hebben op hun beurt personeel in dienst dat zich bezighoudt met het actueel houden van alle variabelen waar je op kunt inzetten. Denk daarbij aan het vastleggen van balbezit, turven van corners, noteren van gele en rode kaarten enzovoorts.

Het van origine Engelse Opta Sports liet een keer filmen hoe dit er achter de schermen bij hen uitziet. Om je een betere indruk te geven, is het bekijken van deze video de moeite waard.

Zoals te zien in deze video hebben de grote databureaus dus medewerkers in dienst die live duels volgen en achter de schermen verantwoordelijk zijn voor de data die jij onder meer op Unibet en Bwin op je scherm ziet. Soms gebeurt dit live vanuit het stadion, soms ook vanuit kantoor.

Opta gegevens Unibet

Opta Sports is dus een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportdata en -analyse. Zij verzamelen en leveren gedetailleerde statistieken en informatie over verschillende sporten, waaronder voetbal. Deze gegevens worden gebruikt door mediaorganisaties, sportteams en bookmakers zoals Unibet om inzicht te krijgen in sportprestaties, trends en statistieken.

Opta Sports is bekend om zijn geavanceerde data-analyse en biedt data over scores, doelpuntenmakers, assists, balbezit, schoten op doel, tackles, passes en nog veel meer. Data die wordt gebruikt voor het maken van statistieken, grafieken en visuele weergaven van sportevenementen. Ook kan deze data helpen bij het evalueren van de prestaties van teams en spelers.

Bookmakers zoals Unibet gebruiken de Opta gegevens om sportweddenschappen aan te bieden. De gegevens worden gebruikt om de noteringen (odds) van weddenschappen in te stellen en klanten extra informatie aan te bieden over het beschikbare aanbod van sportevenementen.

Elk duel dat door de bookmakers wordt aangeboden om live op te wedden, wordt ergens anders achter de schermen up-to-date gehouden én automatisch doorgelinkt naar gokplatformen.

Dat gebeurt met behulp van een API (Application Programming Interface). Een softwarekoppeling die de data van de databureaus direct koppelt aan de algoritmen die de bookmakers hebben ingesteld, en vervolgens weer verschijnt op de website van de bookmakers.

Voorbeeld: FC Utrecht heeft tussen minuut 25 en 35 zo'n 10% meer balbezit én meer schoten op doel ten opzichte van de tien minuten daarvoor. De live odds voor bijvoorbeeld een hoekschop voor FC Utrecht zullen automatisch zakken omdat de kans – aan de hand van de doorgekregen data – tenslotte groter wordt dat ze binnen enkele minuten een corner mogen nemen.

Deze mogelijkheid wordt vervolgens ook nog gekoppeld aan iets wat je ook wel de 'bet pending time' kunt noemen. Dat is de periode die bookmakers zichzelf extra gunnen om jouw bet om te zetten in een definitieve weddenschap.

Hier gaat altijd drie tot vijf seconden overheen, waardoor het haast onmogelijk is om in te zetten op een rake strafschop op het moment dat jij én de bookmakers zien dat er een penalty wordt gegeven. Dit geldt ook als je zelf in het stadion zit.

Conclusie: de bookmakers verslaan kan zeker, maar dan wél op een eerlijke manier.

6x € 10 Free Bets bij Jacks.nl

Probeer dit type weddenschap eens uit bij je volgende inzet. Bij Jacks.nl kun je oa. wedden op '3 way handicap', 'Asian Lines' en natuurlijk ook op '1x2 weddenschappen'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Meld je aan en ontvang diverse free bets ter waarde van € 10. Stort je €50 of meer dan ontvang je zelfs 6x een €10 free bet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Ga naar Jacks.nl

Claim een Free Bet

Lees ook

Meeste minuten op achterstand
Meeste minuten op voorsprong
Unibet logo
Lees alle artikelen
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account