Europees Kampioenschap 2024

14-06-2024 21:00

Voorbeschouwing Duitsland – Schotland 14-06-2024 (poule A)

  • Match header module: Germany vs Scotland 2024-06-14 21:00

Het EK voetbal wordt op 14 juni geopend door gastland Duitsland. De Duitsers zijn zeker niet de topfavoriet, maar je mag ze ook niet onderschatten.

Tegenstander Schotland is geen trouwe aanwezige op eindtoernooien. De laatste 25 jaar werd er maar aan één groot toernooi meegedaan, het EK van drie jaar geleden. Toen was het niet veel soeps.

Schotland eindigde als laatste in de poule, met slechts één punt. De Schotten hebben zich redelijk eenvoudig voor dit EK geplaatst, met een tweede plek in de kwalificatiepoule, ruim voor Noorwegen.

Schotland is geen ploeg die leunt op enkele vedetten. De bekendste namen zijn Scott McTominay (Manchester United), John McGinn (Aston Villa) en Andrew Robertson (Liverpool).

Bijna alle spelers zijn actief in de Engelse of Schotse competitie. Het zal je dan ook niet verbazen dat Schotland een fysiek sterke ploeg is. De bondscoach is Steve Clarke.

Duitsland: een mix van talent en ervaring

Dan het thuisland. Duitsland heeft zware jaren achter de rug. Na het dramatisch verlopen WK in Qatar (uitschakeling in de groepsfase) volgde een reeks oefenwedstrijden met slechte resultaten. Vooral de verliesbeurten tegen Oostenrijk en Turkije waren niet best.

In maart van dit jaar werden echter zeges geboekt op Nederland en Frankrijk. Misschien dat het toch nog goed komt met Duitsland. Sinds september 2023 is Julian Nagelsmann bondscoach.

Duitsland heeft ervaren krachten als Manuel Neuer, Toni Kroos (zijn laatste kunstje) en Ilkay Gündogan. Daarnaast staan flink wat talenten. Vooral van Jamal Musiala en Florian Wirtz wordt veel verwacht.

De openingswedstrijd is nooit makkelijk. Maar normaal gesproken levert het duel een zege op voor Duitsland. De ploeg is kwalitatief beter en ook de jonge spelers zijn ervaren genoeg om met de spanning om te gaan.

Duitsland is zoals gezegd niet de topkandidaat voor de titel. Maar na een goede start tegen Schotland weet je nooit wat er kan gebeuren.

EK Voetbalpool 2024


Speel Mee met de EK Voetbalpool

Doe ook mee! Deelname aan de EK 2024 Voetbalpool is GRATIS. Registreer je vandaag nog en maak kans op geldprijzen tot €500!

Registreer
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account