PayPal

PayPal

PayPal is een online betaalmethode die sinds 1998 wordt gebruikt. Het is inmiddels s' werelds meest toonaangevende online betaaloplossing geworden en beschikbaar in 190 landen en 24 valuta's. Het aantal accounts is wereldwijd meer dan 277 miljoen en het bedrijf PayPal Inc. heeft meerdere onderscheidingen ontvangen van de online en zakelijke financiële dienstverlening.

Bij het openen van een PayPal-rekening kun je kiezen uit een privé-rekening of een zakelijke rekening. In beide gevallen koppel je de PayPal-rekening aan je eigen bankrekening. Zo kun je altijd en overal, online of op locatie, betalen. Je kunt PayPal gebruiken om geld te ontvangen, online te shoppen of om iemand terugbetalen. En dat alles zonder je financiële gegevens te delen.

Is PayPal betrouwbaar?

Veiligheid staat voorop bij PayPal. Hierdoor kun je met een gerust gevoel je betalingen uitvoeren. Er wordt gebruikt gemaakt van krachtige versleutelings- en fraudepreventietools om je financiële gegevens te beschermen. Alle financiële transacties worden gecodeerd en beveiligd via SSL-technologie en 128bit-codering.

Bovendien beschermt de PayPal aankoopbescherming je online aankopen. Je hebt recht op terugbetaling van de volledige aankoopprijs van het artikel (plus de betaalde verzendkosten), wanneer je een artikel niet hebt ontvangen, of wanneer je het wél ontvangen hebt, maar het niet is wat je besteld had.

Hoe werkt PayPal?

Voor het openen van een account heb je alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig. Vervolgens koppel je jouw bankrekening of jouw creditcard aan het account. Daarna bepaal je zelf of je aankopen laat afschrijven van de gekozen bankrekening, creditcard of van het PayPal-saldo.

Online Shoppen
Wil je sneller en veiliger online betalen? Doordat je alleen een e-mailadres en een wachtwoord nodig hebt om de betaling te verrichten heb je geen gedoe meer met creditcardnummers of je paslezer en bankpas. Klik op de "PayPal betalen" button, voer je gegevens in en klaar.

Geld Overmaken
Maak snel geld over naar mensen over de hele wereld in slechts een paar seconden. In je account selecteer je de ontvanger (via het e-mailadres), vul het bedrag in en klik op overmaken. Dat is alles.

Geld Ontvangen
Krijg je nog geld van iemand? Maak het de ander dan zo gemakkelijk mogelijk en stuur gewoon een betaalverzoek. Het enige wat je van iemand nodig hebt, is zijn of haar e-mailadres en vervolgens kunnen ze je heel eenvoudig terugbetalen. Na betaling is het geld direct beschikbaar op je PayPal-rekening.

Geld storten op je PayPal-account is al net zo eenvoudig. Je kunt kiezen uit de volgende twee opties:
  • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express, Discover)
  • Bankoverschrijving (Maestro)
In alle gevallen staat het gestorte bedrag direct in je account. Vanuit hier kun je het vervolgens overmaken naar derden.

Voordelen van PayPal

  • Wereldwijd gebruikt door meer dan 277 miljoen mensen
  • Wereldwijd gebruikt door meer dan 22 miljoen bedrijven
  • Saldo in meerdere valuta bij te houden
  • Zeer snel en eenvoudig

Nadelen van PayPal

  • Geld overmaken buiten de EU brengt kosten met zich mee
  • Je kunt alleen vanaf een bankrekening of creditcard je saldo aanvullen (geen eWallets)

PayPal en Bookmakers

Vanwege strikte voorschriften van PayPal is er een beperkte groep van online bookmakers die de betaalmethode als één van de vermelde betaalopties op hun website aanbieden. Dit betekent dat spelers kunnen storten en opnemen met hun PayPal account.

Wil je weten bij welke bookmakers je deze betaalmethode kunt gebruiken? Lees dan ons artikel Welke bookmakers accepteren PayPal.

0
Shares