Unibet logo

Ajax gaat samenwerking aan met Unibet

Ajax gaat samenwerken met Unibet. De landskampioen en de aanbieder van online sportweddenschappen hebben een meerjarige overeenkomst ondertekend, tot en met 2026.

Ajax schrijft op haar website dat Unibet per direct onderdeel is van de partnergroep van Ajax. Daarmee wordt Unibet sponsor van de landskampioen.

De langdurige samenwerking is zowel van commerciële als maatschappelijke aard. Om te beginnen gaan Ajax en Unibet gezamenlijke content maken. Daarnaast zal Ajax zich gaan inzetten voor het gloednieuwe programma Unibet Impact.

"Unibet Impact is een uniek programma gebaseerd op samenwerkingen met partijen uit de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties."
Lennart Kessels - General Manager Unibet Nederland

Het programma is onder meer gericht op preventie van matchfixing en voorlichting over verantwoord spelen. “We willen ons richten op verantwoord spelen in relatie tot mentale gezondheid. De komende periode gaan we bekijken hoe we dit exact vorm gaan geven en daarbij ook leren van initiatieven die we elders in de wereld reeds hebben ondersteund. Wij kijken ernaar uit om dit samen met Ajax uit te rollen”, zegt Kessels.

Ajax verheugd

Bij Ajax zijn ze in hun nopjes met de deal met Unibet. Commercieel directeur Menno Geelen verwoordt het op de website als volgt: “We zijn verheugd met Unibet als onze nieuwste partner. Unibet staat wereldwijd bekend als voorloper op het vlak van verantwoord spelen.” Het spelaanbod van Unibet wordt door Geelen geprezen. “Het is een hoogkwalitatief aanbod, waar fans veel plezier uithalen.” Bij Unibet kan je wedden op allerlei sportwedstrijden.

De samenwerking betekent niet dat Unibet de komende seizoenen op het shirt van Ajax te zien zal zijn. Dit blijft vooralsnog weggelegd voor Ziggo (op de voorkant) en GigaNet (op de achterzijde van de shirts). Hoeveel de deal de landskampioen jaarlijks oplevert, wordt door beide partijen stilgehouden. Volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag van 3 miljoen euro per jaar.

Geen onbekende in de sportwereld

Unibet is opgericht in 1997 en al lang actief in de sportwereld, onder meer als sponsor van teams. Zo is Unibet sponsor van een Belgische wielerploeg geweest, en naamgever van toernooien zoals de Premier League Darts en diverse pokertoernooien. In Nederland bleef het tot nu lang stil rond Unibet, maar dat had een reden. Het gokbedrijf heeft namelijk pas sinds kort (8 juni) een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Daardoor kan het bedrijf legaal sportweddenschappen aanbieden in Nederland. Niet lang nadat de licentie was afgegeven, werd de deal tussen Ajax en Unibet definitief.

Unibet heeft inmiddels ook samenwerkingen aangekondigd met onder meer De Graafschap en Telstar. Verder wordt Unibet sponsor van de podcast In het Wiel. Daarin staat de wielersport centraal.

Aftellen naar PSV en Fortuna

Ajax is ondertussen begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met Alfred Schreuder als nieuwe hoofdtrainer wordt de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op 30 juli gespeeld. In de Johan Cruijff Arena is PSV de tegenstander, met als inzet de Johan Cruijff Schaal.

De laatste keer dat de Amsterdammers deze zogenoemde eerste prijs van het seizoen wisten te winnen, dateert van 2019, toen werd gewonnen van…PSV. Vorig seizoen klopten de Eindhovenaren Ajax met liefst 4-0 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Een week later, op 6 augustus, begint Ajax aan de jacht op een nieuwe landstitel. Die strijd wordt geopend met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Op papier misschien een fijne start van het seizoen, maar de Limburgers hebben flink geïnvesteerd. Onder meer de Turkse sterspeler Burak Yilmaz werd aangetrokken. Voor de liefhebbers van het wedden op voetbalwedstrijden zal het een uitdaging worden om op dit duel de juiste gok te wagen.

Laatste Nieuws

augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
juni 14, 2022
Entain logo
Nieuws Redactie

Entain neemt BetCity over

Het internationale bedrijf voor sportweddenschappen en kansspelen Entain PLC heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse online bookmaker BetCity.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares