Unibet logo

Unibet ontvangt kansspelvergunning in Nederland

Het online gokbedrijf Kindred Group (eigenaar van Unibet) heeft een vergunning gekregen van de KSA om legaal in Nederland kansspelen aan te bieden.

De website Unibet.nl wordt naar verwachting in de komende dagen gelanceerd. Daarna kunnen Nederlandse liefhebbers van de online gokje hun geluk weer beproeven bij de zeer geliefde bookmaker.

Voor de Kindred Group is de Nederlandse licentie de 20e lokale licentie die het van oorsprong Zweedse bedrijf bezit. Een duidelijk signaal dat Kindred zich toewijdt om in volledig gereguleerde markten te opereren. Op 14 september zal in Londen een Capital Markets Day plaatsvinden waarin de strategie van van het bedrijf wordt uiteengezet. Ook zal er meer informatie worden gegeven over de toetreding tot Nederland.

Strafbankje

Het moederbedrijf van bookmaker Unibet was al langere tijd bezig met het verkrijgen van een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen maar zat nog in het zogenaamde strafbankje vanwege eerdere overtredingen en een opgelegde boete door de Kansspelautoriteit.

In oktober 2021, na de intreding van de Wet Kansspelen op Afstand werd Unibet gedwongen de Nederlandse markt te verlaten omdat het gokbedrijf niet in het bezit was van de juiste papieren. De terugtrekking van de markt leidde tot een omzetdaling van 30% in het eerste kwartaal van 2022..

"Nederland is een grote en belangrijke Europese markt en we kijken ernaar uit om met deze lokale kansspellicentie te opereren. Als onderdeel van onze langetermijnambities en strategie willen we graag een veilige, zekere en vermakelijke gokervaring bieden aan onze Nederlandse klanten."
Henrik Tjärnström - CEO Kindred Group

"We zijn volledig toegewijd om de rol van Kindred als verantwoordelijke, betrouwbare en waardevolle operator op de Nederlandse markt te vestigen via ons merk Unibet. Ons bedrijfsdoel om gokken te transformeren tot een vertrouwde bron van entertainment, welke een positieve bijdrage levert aan de samenleving, vormt de kern van ons Unibet Impact-programma. Dit programma is uitsluitend gericht op het bevorderen van een veiligere en meer verantwoorde online gokindustrie."
Anne-Jaap Snijders - Chief Commercial Officer Kindred Group

De exacte datum wanneer je weer een account kunt aanmaken bij Unibet is nog niet bekend gemaakt. We verwachten dat hier in de komende weken meer over bekend wordt.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares