Betcity logo

BetCity nieuwe shirtsponsor AZ

De kans dat BetCity.nl volgend seizoen op het shirt van AZ prijkt is groot. Volgens bronnen rond de Alkmaarse voetbalclub is er een akkoord bereikt voor een vierjarige overeenkomst met het gokbedrijf.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan enkele details die worden veroorzaakt door de contractuele verplichtingen die de voetbalclub heeft richting Unibet. Deze afspraken zijn vorig jaar gemaakt toen Unibet een andere sponsordeal afsloot met AZ.

BetCity timmert de laatste tijd hard aan de weg en begint uit te groeien tot een begrip in de voetbalwereld. Onlangs kondigde de gokaanbieder al een samenwerking aan met Vitesse. Het bedrijf werkt hard aan de naamsbekendheid, onder meer met televisiereclames waarin oud-voetballer Andy van der Meyde te zien is.

Vergunning

BetCity is een Nederlandse bookmaker die vorig jaar een vergunning kreeg van de Kansspelautoriteit om legaal kansspelen aan te bieden. Op de site kunnen bezoekers onder meer geld inzetten op sportwedstrijden, spelen op fruitautomaten en plaatsnemen aan een digitale roulettetafel.

Daarmee is Betcity een van de partijen die profiteren van het ’openbreken’ van de binnenlandse gokmarkt. Want pas sinds oktober van vorig jaar is het in Nederland mogelijk om legaal te gokken op websites. Tien online casino’s kregen een licentie om kansspelen aan te bieden, waaronder dus BetCity.

Afscheid

Eind 2021 maakte AZ bekend afscheid te nemen van de huidige hoofdsponsor. AFAS Software werd in 2010 hoofdsponsor van AZ, dat destijds kampte met de gevolgen van het faillissement van toenmalig hoofdsponsor DSB. Het bedrijf uit Leusden werd niet alleen shirtsponsor, maar ook naamgever van het stadion en van het trainingscomplex in Wijdewormer.

BetCity zal alleen shirtsponsor worden. AZ kiest ervoor om de grootste sponsordeals te scheiden. Voor de namen van het stadion en het trainingscomplex zoekt AZ andere sponsors. Zo hoopt AZ de commerciële inkomsten structureel te verhogen en is het bovendien niet langer afhankelijk van één sponsor.

AZ is niet de eerste Nederlandse club met een gokbedrijf als hoofdsponsor. Zo prijkt Supergame op het shirt van de Limburgse eerstedivisionist MVV.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account