BetCity logo

BetCity wordt nieuwste IBIA-lid

Het Nederlandse BetCity.nl, aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen, is lid geworden van de International Betting Integrity Association (IBIA).

BetCity is de laatste exploitant die zich heeft aangesloten bij de organisatie, waarvan de leden goed zijn voor meer dan €115 miljard aan jaarlijkse wereldwijde omzet in de gokbranche. Dit bedrag vertegenwoordigd bijna 50% van alle gereguleerde commerciële online gokactiviteiten.

Sinds de lancering van de kansspelmarkt in oktober 2021 zijn vergunninghouders in Nederland verplicht om samen te werken met een internationale instantie voor integriteitscontrole, zoals de IBIA.

“Bij BetCity zijn we er trots op om lid te worden van de IBIA om zo corruptie te bestrijden en integriteit van de sport te beschermen, samen met onze sportsbook-partner Kambi. "We zetten ons in om sport en consumenten te beschermen en zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een leidende instantie op dit gebied."
Kylian Olierook, hoofd operaties bij BetCity

BetCity is één van de tien oorspronkelijke operators die licenties ontvingen voorafgaand aan de lancering van de Nederlandse markt op 1 oktober 2021.

Cijfers van H2 Gambling Capital suggereren dat de Nederlandse kansspelmarkt in 2022 naar verwachting een omzet van ongeveer €2 miljard zal bereiken (tegen €230 miljoen in 2021). Volgens H2 Gambling Capital kan deze omzet verdubbelen tot €4 miljard in 2025.

Dat de International Betting Integrity Association (IBIA) geen overbodige instantie is bleek onlangs uit het feit dat het in 2021 maar liefst 236 meldingen over verdachte weddenschappen ontvingen. Het aantal meldingen over voetbal liep op tot een recordaantal van 66 meldingen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares