BetCity logo

BetCity wordt nieuwste IBIA-lid

Het Nederlandse BetCity.nl, aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen, is lid geworden van de International Betting Integrity Association (IBIA).

BetCity is de laatste exploitant die zich heeft aangesloten bij de organisatie, waarvan de leden goed zijn voor meer dan €115 miljard aan jaarlijkse wereldwijde omzet in de gokbranche. Dit bedrag vertegenwoordigd bijna 50% van alle gereguleerde commerciële online gokactiviteiten.

Sinds de lancering van de kansspelmarkt in oktober 2021 zijn vergunninghouders in Nederland verplicht om samen te werken met een internationale instantie voor integriteitscontrole, zoals de IBIA.

“Bij BetCity zijn we er trots op om lid te worden van de IBIA om zo corruptie te bestrijden en integriteit van de sport te beschermen, samen met onze sportsbook-partner Kambi. "We zetten ons in om sport en consumenten te beschermen en zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een leidende instantie op dit gebied."
Kylian Olierook, hoofd operaties bij BetCity

BetCity is één van de tien oorspronkelijke operators die licenties ontvingen voorafgaand aan de lancering van de Nederlandse markt op 1 oktober 2021.

Cijfers van H2 Gambling Capital suggereren dat de Nederlandse kansspelmarkt in 2022 naar verwachting een omzet van ongeveer €2 miljard zal bereiken (tegen €230 miljoen in 2021). Volgens H2 Gambling Capital kan deze omzet verdubbelen tot €4 miljard in 2025.

Dat de International Betting Integrity Association (IBIA) geen overbodige instantie is bleek onlangs uit het feit dat het in 2021 maar liefst 236 meldingen over verdachte weddenschappen ontvingen. Het aantal meldingen over voetbal liep op tot een recordaantal van 66 meldingen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account