Betsson logo

Betsson in bezit van online kansspellicentie in Frankrijk

  • Match header module: Select

Het van oorsprong Zweedse bookmakerskantoor Betsson gaat in Frankrijk online sportweddenschappen aanbieden nadat het een licentie heeft verkregen van de Franse Kansspelautoriteit.

De kersverse licentiehouder zegt dat het zal samenwerken met een lokale Franse partner om het bedrijf binnen de gereguleerde Franse gokmarkt te ondersteunen.

De identiteit van deze nieuwe Franse partner is door Betsson nog niet onthuld. Wel is bekend dat de bookmaker van plan is om met zijn online activiteiten in het vierde kwartaal van start te gaan in Frankrijk. De exploitant heeft tevens te kennen gegeven dat het actief zal zijn in Frankrijk onder de eigen merknaam Betsson.

"We zijn verheugd dat Betsson een licentie heeft verkregen in Frankrijk om sportweddenschappen aan te bieden. Het is een belangrijke gokmarkt in Europa met veel potentieel op de langere termijn voor online gaming."
"Door onze kennis en ervaring als wereldwijde gokexploitant te combineren met de lokale expertise van onze partner, kunnen we een unieke ervaring bieden voor Franse spelers met betrekking tot online sportweddenschappen."
Pontus Lindwall - CEO Betsson Group

Het gokbedrijf heeft aangegeven dat de lancering in Frankrijk prima aansluit bij zijn bredere strategie welke geografische diversificatie omvat. Het merk Betsson is naast Europa ook al enkele jaren actief op de Zuid-Amerikaanse markt.

Eerder deze maand kondigde Betsson ook zijn intrede aan op de Servische markt en verkreeg het een goklicentie in het Zuidoost-Europese land. Het online casino van Betsson is inmiddels actief in Servië onder de merknaam Rizk.

Wanneer komt Betsson naar Nederland?

Betsson had eerder ook plannen om een licentie in Nederland te verkrijgen, maar besloot afgelopen juli dergelijke plannen voorlopig op te schorten. Het bedrijf zocht via dochterondernemingen naar een mogelijkheid om een licentie voor online gokken uit te rollen.

Echter hebben aanzienlijke vertragingen in het licentieproces ertoe hebben geleid dat Betsson zijn aanvraag voor een Nederlandse kansspelvergunning voorlopig heeft ingetrokken.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account