Betsson logo

Betsson wil NordicBet overnemen

Betsson AB heeft aangekondigd dat zij voornemens is om de Nordic Gaming Group op te kopen voor € 65 miljoen. De Nordic Gaming Group is exploitant van de Scandinavische wedkantoren NordicBet, ToBet en TrioBet.

"Door deze transactie blijft Betsson zijn marktaandeel verstevigen in de Scandinavische regio", aldus Magnus Silfverberg, CEO van Betsson. "Bovendien wordt Betsson's merkenportfolio aanzienlijk versterkt in het online sportweddenschappen segment aangezien de Nordic Gaming Group ongeveer 50 procent van haar inkomsten uit online sportweddenschappen ontvangt."

Betsson heeft verklaard dat zij Nordic Gaming Group over nemen van zowel de oprichters van het bedrijf, als van externe investeerders. Ongeveer €5 miljoen van de koopprijs zal betaald worden via aandelen op een historisch tiendaagse gemiddelde prijs, de resterende € 60 miljoen in contanten.

"Voor Nordic Gaming Group, is dit een aantrekkelijke oplossing aangezien met de juiste ondersteuning van Betsson AB de wedkantoren kunnen blijven groeien met een goede winstgevendheid in de Scandinavische regio, de Baltische staten en Polen", aldus Per Hellberg, CEO van Nordic Gaming Group. "De twee bedrijven hebben vergelijkbare culturen en we voorzien een vlotte integratie en geloven dat we snel kunnen profiteren van elkaars sterke punten."

De netto gaming omzet van Nordic Gaming Group is met 37 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande periode van twaalf maanden, terwijl de inkomsten van april 2011 tot het einde van de vorige maand €50 miljoen bedroegen met een winst voor rente en belastingen van €111 miljoen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares