Betsson logo

Betsson wil NordicBet overnemen

Betsson AB heeft aangekondigd dat zij voornemens is om de Nordic Gaming Group op te kopen voor € 65 miljoen. De Nordic Gaming Group is exploitant van de Scandinavische wedkantoren NordicBet, ToBet en TrioBet.

"Door deze transactie blijft Betsson zijn marktaandeel verstevigen in de Scandinavische regio", aldus Magnus Silfverberg, CEO van Betsson. "Bovendien wordt Betsson's merkenportfolio aanzienlijk versterkt in het online sportweddenschappen segment aangezien de Nordic Gaming Group ongeveer 50 procent van haar inkomsten uit online sportweddenschappen ontvangt."

Betsson heeft verklaard dat zij Nordic Gaming Group over nemen van zowel de oprichters van het bedrijf, als van externe investeerders. Ongeveer €5 miljoen van de koopprijs zal betaald worden via aandelen op een historisch tiendaagse gemiddelde prijs, de resterende € 60 miljoen in contanten.

"Voor Nordic Gaming Group, is dit een aantrekkelijke oplossing aangezien met de juiste ondersteuning van Betsson AB de wedkantoren kunnen blijven groeien met een goede winstgevendheid in de Scandinavische regio, de Baltische staten en Polen", aldus Per Hellberg, CEO van Nordic Gaming Group. "De twee bedrijven hebben vergelijkbare culturen en we voorzien een vlotte integratie en geloven dat we snel kunnen profiteren van elkaars sterke punten."

De netto gaming omzet van Nordic Gaming Group is met 37 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande periode van twaalf maanden, terwijl de inkomsten van april 2011 tot het einde van de vorige maand €50 miljoen bedroegen met een winst voor rente en belastingen van €111 miljoen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares