Bwin

Boete van €350.000 voor Bwin

De Kansspelautoriteit (KSA) heeft het bedrijf achter Bwin, ElectraWorks Limited, een boete opgelegd van €350.000 vanwege het illegaal aanbieden van kansspelen.

Naast het belangrijkste bezwaar van de KSA, dat Bwin niet beschikt over een legale vergunning voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland, was ook het feit dat Nederlandse spelers nog steeds middels iDeal een storting konden maken een belangrijke doorn in het oog van de KSA. Dit valt op te maken uit het sanctiebesluit dat de KSA op haar website heeft gepubliceerd.

ElectraWorks Limited stelt dat de Kansspelautoriteit het rechtszekerheidsbeginsel heeft geschonden door gebruik te maken van subjectieve criteria die vooraf niet kenbaar zijn gemaakt, zoals populariteit van de website, schadelijkheid voor consumenten en de mate van gerichtheid.

De KSA vermoedt dat ElectraWorks Limited hierbij doelt op een methode die de KSA voor zichzelf heeft ontwikkeld om de volgorde te bepalen van de (geprioriteerde) aanbieders die in onderzoek worden genomen.

Dit is een methode voor intern gebruik die is ontwikkeld vanwege het grote aantal overtreders. De criteria die in deze methode worden gebruikt zijn dus geen criteria om handhaving te bepalen maar enkel om intern een volgorde aan de handhaving aan te brengen.

ElectraWorks kwam immers hoe dan ook voor handhavende maatregelen in aanmerking. De KSA is daarom van oordeel dat er geen sprake is van enige strijdigheid met het rechtszekerheidsbeginsel.

De boete bestaat uit tweemaal de basisboete van €150.000. Tweemaal vanwege de grote van het bedrijf zo valt te lezen in het sanctiebesluit en €50.000 omdat ElectraWorks volgens haar eigen algemene voorwaarden gerechtigd is om iedere dertig dagen een bedrag van het saldo van de speler zijn rekening af te boeken indien het account 365 dagen inactief is.

ElectraWorks Limited heeft zes weken de tijd om tegen dit besluit in beroep te gaan.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares