Parimatch Chelsea

Bookmaker Parimatch bouwt sponsoring met Chelsea af

De van oorsprong Oekraïense bookmaker Parimatch heeft aangekondigd dat het de gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met Chelsea zal gaan afbouwen.

Parimatch wil zich de komende tijd meer focussen op het sturen van humanitaire hulp naar de Oekraïne. Er deden verschillende geruchten de ronde over het beëindigen van de samenwerking met de Londense Premier League club.

Niet geheel onterecht vanwege de sancties tegen de Russische eigenaar Roman Abramovich. Het, in 1994, in Kiev opgerichte wedkantoor blijft echter als sponsor, maar wel in uitgeklede vorm.

"Na de situatie te hebben overwogen, hebben we besloten om alle gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met de club in combinatie met onze merknaam en logo te pauzeren. Al onze huidige activiteiten in het publieke domein zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn over de oorlog. We zijn van plan alle beschikbare middelen, waaronder de LED-displaysystemen van de club, te gebruiken om onze donaties en vrijwilligersactiviteiten te promoten."
Parimatch in een officiële verklaring

Miljoenen aan donaties

Parimatch is één van de meest actieve bookmakers in het helpen van Oekraïne tijdens de oorlog. Ondanks dat het hoofdkantoor naar Cyprus is verplaatst, zijn beide CEO's Oekraïners.

Het bedrijf is van plan om $2 miljoen te doneren om burgers en niet-strijders te helpen. Eerder werd al ruim $1,4 miljoen gegeven voor munitie, medicijnen en logistieke hulp.

Bovendien trok Parimatch zich eind februari terug van de Russische markt om te protesteren tegen de aanhoudende invasie.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account