Parimatch Chelsea

Bookmaker Parimatch bouwt sponsoring met Chelsea af

De van oorsprong Oekraïense bookmaker Parimatch heeft aangekondigd dat het de gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met Chelsea zal gaan afbouwen.

Parimatch wil zich de komende tijd meer focussen op het sturen van humanitaire hulp naar de Oekraïne. Er deden verschillende geruchten de ronde over het beëindigen van de samenwerking met de Londense Premier League club.

Niet geheel onterecht vanwege de sancties tegen de Russische eigenaar Roman Abramovich. Het, in 1994, in Kiev opgerichte wedkantoor blijft echter als sponsor, maar wel in uitgeklede vorm.

"Na de situatie te hebben overwogen, hebben we besloten om alle gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met de club in combinatie met onze merknaam en logo te pauzeren. Al onze huidige activiteiten in het publieke domein zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn over de oorlog. We zijn van plan alle beschikbare middelen, waaronder de LED-displaysystemen van de club, te gebruiken om onze donaties en vrijwilligersactiviteiten te promoten."
Parimatch in een officiële verklaring

Miljoenen aan donaties

Parimatch is één van de meest actieve bookmakers in het helpen van Oekraïne tijdens de oorlog. Ondanks dat het hoofdkantoor naar Cyprus is verplaatst, zijn beide CEO's Oekraïners.

Het bedrijf is van plan om $2 miljoen te doneren om burgers en niet-strijders te helpen. Eerder werd al ruim $ 1,4 miljoen gegeven voor munitie, medicijnen en logistieke hulp.

Bovendien trok Parimatch zich eind februari terug van de Russische markt om te protesteren tegen de aanhoudende invasie.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares