Parimatch Chelsea

Bookmaker Parimatch bouwt sponsoring met Chelsea af

De van oorsprong Oekraïense bookmaker Parimatch heeft aangekondigd dat het de gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met Chelsea zal gaan afbouwen.

Parimatch wil zich de komende tijd meer focussen op het sturen van humanitaire hulp naar de Oekraïne. Er deden verschillende geruchten de ronde over het beëindigen van de samenwerking met de Londense Premier League club.

Niet geheel onterecht vanwege de sancties tegen de Russische eigenaar Roman Abramovich. Het, in 1994, in Kiev opgerichte wedkantoor blijft echter als sponsor, maar wel in uitgeklede vorm.

"Na de situatie te hebben overwogen, hebben we besloten om alle gezamenlijke marketing- en advertentiecampagnes met de club in combinatie met onze merknaam en logo te pauzeren. Al onze huidige activiteiten in het publieke domein zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn over de oorlog. We zijn van plan alle beschikbare middelen, waaronder de LED-displaysystemen van de club, te gebruiken om onze donaties en vrijwilligersactiviteiten te promoten."
Parimatch in een officiële verklaring

Miljoenen aan donaties

Parimatch is één van de meest actieve bookmakers in het helpen van Oekraïne tijdens de oorlog. Ondanks dat het hoofdkantoor naar Cyprus is verplaatst, zijn beide CEO's Oekraïners.

Het bedrijf is van plan om $2 miljoen te doneren om burgers en niet-strijders te helpen. Eerder werd al ruim $ 1,4 miljoen gegeven voor munitie, medicijnen en logistieke hulp.

Bovendien trok Parimatch zich eind februari terug van de Russische markt om te protesteren tegen de aanhoudende invasie.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares