Bwin

Bwin CEO opgepakt in Brussel

Bwin.PartyGaming CEO, Oostenrijker Norbert Teufelberger, is gistermiddag na een speech op een conferentie in Brussel opgepakt voor verhoor door de Belgische autoriteiten.

Na verhoor werd Teufelberger weer vrijgelaten. Hij moet zich volgende maand wel opnieuw melden. Ondertussen moet hij zijn raad van bestuur bij elkaar roepen om de beslissing te nemen de illegale activiteiten in België onmiddellijk stop te zetten.

Sinds de vernieuwde wet op de kansspelen moeten bedrijven die online gokken willen aanbieden in België ook fysiek aanwezig zijn in België met een casino of wedkantoor. Volgens de kansspelcommissie, die in april de website van Bwin blokkeerde, heeft het beursgenoteerd bedrijf het verbod al twee keer omzeild.

Bwin, dat in Gibraltar is gevestigd en enkel online opereert, belandde hierdoor op een zwarte lijst van goksites welke in België verboden zijn. Gevolg was dat de toegang tot hun illegaal geworden Bwin.com website werd geblokkeerd. Bwin omzeilde deze boycot door haar spelers via een andere URL alsnog door te sturen naar de website. Teufelberger werd vanwege deze praktijken al eerder uitgenodigd voor een verhoor in Brussel maar kwam toen niet opdagen.

Norbert Teufelberger bouwde Bwin eigenhandig uit tot een bedrijf met 1200 werknemers. Iedere dag spelen anderhalf miljoen mensen op de website van Bwin. Sinds 2005 is het bedrijf genoteerd aan de London Stock Exchange. Na de fusie in 2011 met PartyGaming werd de waarde van het bedrijf geschat op 8 miljard dollar.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account