Bwin logo

Bwin nieuwe sponsor Belgische Pro League

Bookmaker Bwin is de nieuwe officiële partner voor sportweddenschappen van de hoogste Belgische voetbaldivisie, de Pro League.

De deal, die wordt verzorgd door sportomroep Eleven Sports, heeft een looptijd van drie jaar en heeft betrekking op de topklasse Pro League, de lagere klasse 1B Pro League en de Super Cup, waarin de Pro League-kampioen tegen de bekerwinnaar speelt.

De overeenkomst omvat ook de online streamingrechten, waarbij Bwin live verslag mag uitbrengen van wedstrijden op de website Bwin.be en het mobiele platform.

Pierre François, algemeen manager van de Pro League, benadrukte dat het partnerschap sterk de nadruk zal leggen op verantwoord gokken. "Elke partner is zich bewust van de risico's van onverantwoord gokken en zet zich in om deze risico's te minimaliseren, ieder in zijn eigen rol", aldus François.

"Bwin, de Pro League en Eleven Sports zullen zich, op basis van deze overeenkomst, inzetten voor de bescherming van de spelers en de integriteit van het voetbal als geheel."

Steven Cartigny, CCO bij Bwin, voegde toe: “België is een broedplaats voor talent dat met succes over de hele wereld wordt geëxporteerd. Als gevolg hiervan zijn de ogen van de hele wereld meer en meer gericht op de Pro League." “Samen met Eleven Sports willen we de interesse in het Belgische voetbal vergroten en willen we ons Bwin platform op een verantwoorde manier presenteren.”

De nieuwe deal komt nadat de Pro League ermee heeft ingestemd enkele wijzigingen aan te brengen in haar competitie om juridische stappen te voorkomen. Waasland-Beveren werd verbannen uit de Pro League toen organisatoren in mei besloten om het seizoen 2019-2020 voortijdig te beëindigen vanwege het coronavirus (Covid-19).

De club ondernam juridische stappen tegen deze beslissing en zei dat het degradatie had kunnen voorkomen als het seizoen was afgerond. De rechtbank was het erover eens dat Waasland-Beveren niet had mogen degraderen en de Pro League werd aansprakelijk gesteld voor een financiële boete van € 2,5 miljoen voor elke wedstrijd die zonder Waasland-Beveren in de hoogste divisie wordt gespeeld.

Als zodanig stemde de Pro League ermee in om de structuur van de competitie te wijzigen, zodat deze zou worden uitgebreid van 16 naar 18 teams, waaronder Waasland-Beveren, evenals OH Leuven en Beerschot, beiden gepromoveerd uit de Eerste Klasse B.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account