Bwin logo

Bwin nieuwe sponsor Belgische Pro League

Bookmaker Bwin is de nieuwe officiële partner voor sportweddenschappen van de hoogste Belgische voetbaldivisie, de Pro League.

De deal, die wordt verzorgd door sportomroep Eleven Sports, heeft een looptijd van drie jaar en heeft betrekking op de topklasse Pro League, de lagere klasse 1B Pro League en de Super Cup, waarin de Pro League-kampioen tegen de bekerwinnaar speelt.

De overeenkomst omvat ook de online streamingrechten, waarbij Bwin live verslag mag uitbrengen van wedstrijden op de website Bwin.be en het mobiele platform.

Pierre François, algemeen manager van de Pro League, benadrukte dat het partnerschap sterk de nadruk zal leggen op verantwoord gokken. "Elke partner is zich bewust van de risico's van onverantwoord gokken en zet zich in om deze risico's te minimaliseren, ieder in zijn eigen rol", aldus François.

"Bwin, de Pro League en Eleven Sports zullen zich, op basis van deze overeenkomst, inzetten voor de bescherming van de spelers en de integriteit van het voetbal als geheel."

Steven Cartigny, CCO bij Bwin, voegde toe: “België is een broedplaats voor talent dat met succes over de hele wereld wordt geëxporteerd. Als gevolg hiervan zijn de ogen van de hele wereld meer en meer gericht op de Pro League." “Samen met Eleven Sports willen we de interesse in het Belgische voetbal vergroten en willen we ons Bwin platform op een verantwoorde manier presenteren.”

De nieuwe deal komt nadat de Pro League ermee heeft ingestemd enkele wijzigingen aan te brengen in haar competitie om juridische stappen te voorkomen. Waasland-Beveren werd verbannen uit de Pro League toen organisatoren in mei besloten om het seizoen 2019-2020 voortijdig te beëindigen vanwege het coronavirus (Covid-19).

De club ondernam juridische stappen tegen deze beslissing en zei dat het degradatie had kunnen voorkomen als het seizoen was afgerond. De rechtbank was het erover eens dat Waasland-Beveren niet had mogen degraderen en de Pro League werd aansprakelijk gesteld voor een financiële boete van € 2,5 miljoen voor elke wedstrijd die zonder Waasland-Beveren in de hoogste divisie wordt gespeeld.

Als zodanig stemde de Pro League ermee in om de structuur van de competitie te wijzigen, zodat deze zou worden uitgebreid van 16 naar 18 teams, waaronder Waasland-Beveren, evenals OH Leuven en Beerschot, beiden gepromoveerd uit de Eerste Klasse B.

Laatste Nieuws

augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
juni 29, 2022
Unibet logo
Nieuws Martijn Katsman

Ajax gaat samenwerking aan met Unibet

Ajax gaat samenwerken met Unibet. De landskampioen en de aanbieder van online sportweddenschappen hebben een meerjarige overeenkomst ondertekend, tot en met 2026.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares