Bwin nieuwe sponsor van UEFA

Bwin nieuwe sponsor van UEFA Europa League en Conference League

Bwin is voor de komende drie seizoenen (2021-2024) de nieuwe officiële partner van de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League. De UEFA kondigde deze bijzondere samenwerking afgelopen donderdag aan op haar website.

Guy-Laurent Epstein, UEFA-marketingdirecteur over de nieuwe samenwerking: “We zijn verheugd dat we Bwin als de allereerste Official Sports Betting Partner voor één van onze competities op Official Partner-niveau hebben binnengehaald. Als een merk dat zichzelf profileert door in contact te staan ​​met de voetbalfans en hun passie voor voetbal en clubs in heel Europa, past Bwin uitstekend bij onze Europese competities”.

“De samenwerking met online bookmaker Bwin stelt de UEFA in staat opener met de sportweddenschappen om te gaan, wat meer toegang geeft tot marktinformatie en ondersteuning vanuit zowel sportintegriteit als commercieel perspectief”.

“Bwin is de wereldleider in sportweddenschappen met een rijke en lange traditie van sponsorcontracten in het voetbal en ondersteuning van clubs, sportbonden en competities over de hele wereld. Hun uitgebreide ervaring met sponsoractiviteiten zal een onschatbare bijdrage zijn voor beide competities”.

Tegelijkertijd investeert de UEFA meer in haar strijd tegen matchfixing door haar interne eenheid van experts en onderzoekers verder te professionaliseren. De UEFA bekijkt momenteel ook mogelijkheden om wedstrijdgegevens te exploiteren in een poging om verder in contact te komen met andere operators en haar zichtbaarheid op de gokmarkt te vergroten.

De samenwerking onderstreept de toewijding van het moederbedrijf van Bwin, Entain plc, om zowel voetbal als verantwoord wedden op een positieve manier naar voren te brengen.

Dit seizoen nemen in totaal 64 teams van 35 van de 55 aangesloten bonden van de UEFA deel aan de Europa League en Conference League, waarvoor het partnerschap werd gesloten. De wedstrijden worden wereldwijd uitgezonden.

Als officiële partner voor sportweddenschappen van beide Europese competities zal het merk Bwin een hoge zichtbaarheid genieten. We kunnen het merk Bwin straks terugzien op het achtergrondbord bij uitzendingen, in de stadions, de LED reclames langs de zijlijn, op de websites en op de sociale media kanalen van deze twee UEFA-competities.

De sponsorrechten bieden ook nog het gebruik van inhoud en beeldmateriaal van beide wedstrijden op het eigen platform van Bwin. Samen met toegang tot tickets en hospitality events voor Bwin-spelers.

Al met al een hele goede deal dus voor bookmaker Bwin. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer Bwin een vergunning krijgt voor de Nederlandse markt. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates hierover.

Foto © UEFA.com

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares