Bundesliga Logo

Duitse Bundesliga hervat op 16 mei

De Deutsche Fussball Liga (DFL), het hoogste bestuursorgaan van het Duitse voetbal, heeft aangekondigd dat de Bundesliga en de 2. Bundesliga worden hervat op zaterdag 16 mei.

Beide competities waren sinds half maart opgeschort vanwege het coronavirus (COVID-19). De organisatoren hadden aanvankelijk gehoopt om de wedstrijden in april opnieuw te kunnen starten maar dit werd uitgesteld vanwege de, door de Duitse overheid, ingelaste maatregelen.

Bondskanselier Angela Merkel maakte op 6 mei bekend dat, aangezien het land de eerste fase van de pandemie voorbij is, bepaalde maatregelen konden worden versoepeld, waardoor de twee competities kunnen worden hervat.

Start in het weekend van 16-17 mei

Na verdere besprekingen bepaalde de DFL dat de eerste wedstrijdronde na de schorsing kan plaatsvinden in het weekend van 16-17 mei. Alle wedstrijden zullen worden gespeeld achter gesloten deuren. Onder voorbehoud dat de huidige maatregelen van kracht zullen blijven en er geen andere of nieuwe maatregelen worden oplegt, zullen zowel de Bundesliga als de 2. Bundesliga op 27 juni worden afgesloten.

Als onderdeel van de hervatting moeten de spelers, staf en scheidsrechters regelmatig worden getest om er zeker van te zijn dat ze geen coronavirus hebben. Tijdens de meest recente testronde zijn 1.695 monsters genomen en zijn er twee positief geretourneerd. Deze zijn gerapporteerd aan de lokale gezondheidsautoriteiten.

Opvallende wedstrijden in de eerste speelronde zijn onder meer Union Berlin, dat Bayern München op zondag 17 mei ontvangt. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick staat momenteel met vier punten verschil bovenaan in de Bundesliga.

De nummer twee op de ranglijst, Borussia Dortmund speelt zaterdag 16 mei thuis tegen FC Schalke 04. RB Leipzig dat momenteel derde staat ontvangt op zaterdag, in de eigen Red Bull Arena, SC Freiberg.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
711 presentatie Telstar
Unibet Zero Mission
Meer nieuws
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account