Bundesliga Logo

Duitse Bundesliga hervat op 16 mei

De Deutsche Fussball Liga (DFL), het hoogste bestuursorgaan van het Duitse voetbal, heeft aangekondigd dat de Bundesliga en de 2. Bundesliga worden hervat op zaterdag 16 mei.

Beide competities waren sinds half maart opgeschort vanwege het coronavirus (COVID-19). De organisatoren hadden aanvankelijk gehoopt om de wedstrijden in april opnieuw te kunnen starten maar dit werd uitgesteld vanwege de, door de Duitse overheid, ingelaste maatregelen.

Bondskanselier Angela Merkel maakte op 6 mei bekend dat, aangezien het land de eerste fase van de pandemie voorbij is, bepaalde maatregelen konden worden versoepeld, waardoor de twee competities kunnen worden hervat.

Start in het weekend van 16-17 mei

Na verdere besprekingen bepaalde de DFL dat de eerste wedstrijdronde na de schorsing kan plaatsvinden in het weekend van 16-17 mei. Alle wedstrijden zullen worden gespeeld achter gesloten deuren. Onder voorbehoud dat de huidige maatregelen van kracht zullen blijven en er geen andere of nieuwe maatregelen worden oplegt, zullen zowel de Bundesliga als de 2. Bundesliga op 27 juni worden afgesloten.

Als onderdeel van de hervatting moeten de spelers, staf en scheidsrechters regelmatig worden getest om er zeker van te zijn dat ze geen coronavirus hebben. Tijdens de meest recente testronde zijn 1.695 monsters genomen en zijn er twee positief geretourneerd. Deze zijn gerapporteerd aan de lokale gezondheidsautoriteiten.

Opvallende wedstrijden in de eerste speelronde zijn onder meer Union Berlin, dat Bayern München op zondag 17 mei ontvangt. De ploeg van trainer Hans-Dieter Flick staat momenteel met vier punten verschil bovenaan in de Bundesliga.

De nummer twee op de ranglijst, Borussia Dortmund speelt zaterdag 16 mei thuis tegen FC Schalke 04. RB Leipzig dat momenteel derde staat ontvangt op zaterdag, in de eigen Red Bull Arena, SC Freiberg.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares