Bundesliga Logo

Duitse Bundesliga wordt als eerste hervat

De Duitse regering heeft gisteren de plannen goedgekeurd voor de hervatting van de Bundesliga en de 2. Bundesliga later deze maand.

Daarmee is de Duitse voetbalcompetitie de eerste Europese topcompetitie die zal worden hervat. De Bundesliga zal worden hervat achter gesloten deuren, waarbij alle spelers, teamstaf en scheidsrechters zullen worden onderworpen aan strikte maatregelen ter bescherming tegen het coronavirus (COVID-19). Alle wedstrijden in de Bundesliga waren uitgesteld sinds half maart, toen een initiële schorsing werd ingesteld tot 2 april. Later werd dit verlengd tot tenminste eind april.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aangekondigd dat het land nu de eerste fase van de pandemie voorbij is en de maatregelen, die al een aantal weken van kracht zijn, zal versoepelen. Bepaalde beperkingen waren al opgeheven, maar de laatste verklaring betekent nu ook dat grote winkels weer open mogen, personen elkaar in het openbaar kunnen ontmoeten en alle scholen het onderwijs kunnen hervatten. Er werden echter geen nieuwe updates gegeven met betrekking tot de opening van casino's en wedkantoren in het land. De huidige maatregelen voor het afstand houden tot elkaar blijven bestaan.

De Bundesliga-spelers keerden de afgelopen weken terug naar hun clubs voorafgaand aan de verwachte herstart. De uitspraken van Merkel betekenen dat de Bundesliga de eerste Europese topcompetitie is die hervat wordt tijdens de coronaviruscrisis.

Exacte datum nog niet bekend

De Deutsche Fussball Liga (DFL) komt op 7 mei bijeen om verdere details te bespreken over wanneer precies de competitie zal worden hervat. Het weekend van 16 en 17 mei wordt genoemd als mogelijke datum. De regering verzocht de DFL en de Bundesliga ook te kijken naar andere maatregelen om de veiligheid van spelers en personeel te waarborgen. Waaronder mogelijk gesloten trainingskampen voor alle wedstrijden en voortdurende tests voor spelers.

Eerder deze week onthulde de Bundesliga dat zij vanaf 4 mei 1.724 tests had uitgevoerd op de 36 clubs in de Bundesliga en Bundesliga 2 sinds 30 april, waarbij 10 coronagevallen werden geïdentificeerd.

Duitsland heeft een relatief lage impact van coronavirus in vergelijking met andere grote Europese landen. Met 167.000 positieve gevallen en iets minder dan 7.000 sterfgevallen. Daarentegen heeft het Verenigd Koninkrijk tot nu toe 194.990 gevallen en 29.427 sterfgevallen gerapporteerd. Spanje rapporteert 253.682 gevallen en 25.857 sterfgevallen, Italië 213.013 gevallen en 29.315 sterfgevallen.

Ondertussen is ook bekend dat de Engelse Premier League op 11 mei opnieuw zal samenkomen om de plannen voor het seizoen 2019-2020 te bespreken. Ook zal er die dag gestemd worden, waarbij de organisatie haar wens herhaalt om de Premier League te voltooien. De voetbalcompetitie, evenals alle andere grote competities over de hele wereld, is sinds midden maart opgeschort.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Betsson logo
Toto logo
711 presentatie Telstar
Meer nieuws
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account