Entain logo

Entain neemt BetCity over

Het internationale bedrijf voor sportweddenschappen en kansspelen Entain PLC heeft overeenstemming bereikt over de overname van de Nederlandse online bookmaker BetCity.

De Nederlandse aanbieder van online sportweddenschappen en kansspelen, Betent BV, handelend onder de naam BetCity, wordt overgenomen van Sports Entertainment Media. Volgens de overeenkomst zal Entain in eerste instantie € 300 miljoen betalen voor de overname. Daarnaast bevat de overname een uitgestelde voorwaardelijke vergoeding van maximaal € 550 miljoen.

De eerste betaling zal begin 2023 worden gedaan op basis van de werkelijke prestaties van BetCity over het boekjaar 2022. Daarna volgt een voorwaardelijke betaling die begin 2024 moet worden betaald op basis van tien keer de ebidta van BetCity over het boekjaar 2023, minus reeds eerder betaalde bedragen.

De laatste voorwaardelijke betaling van € 50 miljoen zal worden betaald na een succesvolle migratie naar het Entain-platform.

De totale vergoeding die op basis van de huidige verwachtingen moet worden betaald is € 450 miljoen. De maximale vergoeding, afhankelijk van de prestaties van BetCity, is vastgesteld op € 850 miljoen. Entain heeft aangekondigd dat het bedrijf de aankoop gaat financieren uit haar bestaande geldmiddelen en de doorlopende kredietfaciliteiten.

Snelle overname van BetCity

BetCity kreeg als één van de eerste legale bookmakers in oktober 2021 een licentie voor online sportweddenschappen en kansspelen van de Nederlandse kansspeltoezichthouder Kansspelautoriteit (KSA). Doordat de BetCity direct na de legalisering werd gelanceerd kon het online wedkantoor in korte tijd uitgroeien tot de één van de grootste in het land.

Volgens Entain is het aanbod van BetCity complementair aan de andere online bookmakers, Bwin en Party, waarvan het bedrijf eigenaar is. BetCity's kennis van de Nederlandse markt, de sterke merknaam en de vele spelers, in combinatie met Entain's wereldwijde expertise en kennis, kunnen de spelers een breder aanbod van producten, inhoud en spelervaringen verwachten.

Bookmaker Bwin en het online casino Party wachten nog op goedkeuring voor een licentie om legaal in Nederland te kunnen opereren. Deze goedkeuring wordt later dit jaar verwacht. De aanvragen voor een kansspelvergunning zijn gedaan echter de KSA heeft nog aanvullende documentatie gevraagd als onderdeel van het aanvraagproces.

"We zijn verheugd dat BetCity toetreedt tot Entain en zijn enthousiast over de aanzienlijke kansen op de nieuw gereguleerde Nederlandse markt. Deze deal ondersteunt onze groeistrategie om in gereguleerde markten te opereren. We kijken ernaar uit om met Melvin en het BetCity-team samen te werken.”
Jette Nygaard-Andersen - Entain

Melvin Bostelaar, CEO van BetCity zal samen met andere belangrijke leden van het management van BetCity bij het bedrijf blijven als de deal doorgaat. Dit om de bedrijfsvoering ook na de overname te waarborgen.

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Entain. Samen zijn we goed gepositioneerd om de komende jaren een sterke marktpositie op de Nederlandse markt te behouden. Zowel BetCity als Entain plaatsen de klant centraal bij alles wat we doen. De kernwaarden en filosofie van Entain op het gebied van verantwoord spelen, compliance en bedrijfscultuur sluiten naadloos aan bij die van BetCity. We kijken uit naar een mooie toekomst samen.”
Melvin Bostelaar - CEO BetCity

De overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden afgerond.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account