Wet Kansspelen op Afstand

Impuls voor sportsector bij regulering kansspelen

De Nederlandse sportsector kan zijn inkomsten verhogen tot €100 miljoen als de online gokmarkt wordt gereguleerd, zo blijkt uit berekeningen van de branchevereniging Speel Verantwoord. Naarmate de legalisering uitgebreid wordt kan het bedrag nog oplopen tot €180 miljoen volgens de branchevereniging van de buitenlandse online gaming aanbieders in Nederland.

Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer begin volgend jaar het wetsvoorstel om online gokken te legaliseren. Buitenlandse aanbieders kunnen dan een vergunning aanvragen voor de Nederlands markt om online kansspelen aan te bieden.

Directeur Rutger-Jan Hebben presenteerde op een seminar over online wedden en sport de te verwachte resultaten. "De meerderheid van de verwachte inkomsten komen uit de verkoop van de beeldrechten voor live streaming en gerelateerde inhoud. Dit levert ruim €65 miljoen op", aldus Hebben. Naar verwachting valt deze lijn door te trekken in alle takken van sport. "Kijk naar alle sporten die regionale omroepen in beeld brengen, overal in Nederland wordt sport op een hoog niveau bedreven."

De overige €35 miljoen zal voort moeten komen uit sponsorovereenkomsten die clubs, de sportbonden en individuele sporters afsluiten met online aanbieders van kansspelen. Ook hier biedt de regulering van de gokmarkt nieuwe kansen voor vele takken van sport, bijvoorbeeld door live wedden via een smartphone of tablet aan te bieden.

In andere Europese landen, zoals Engeland, België en Spanje, is de gokmarkt al langer gereguleerd. Een groot aantal voetbalclubs heeft inmiddels sponsorovereenkomsten afgesloten met online bookmakers zoals Unibet en Bwin.

Ook binnen andere sporten zoals bijvoorbeeld darts zien we de reclame van online bookmakers steeds vaker verschijnen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares