Wet Kansspelen op Afstand

Impuls voor sportsector bij regulering kansspelen

De Nederlandse sportsector kan zijn inkomsten verhogen tot €100 miljoen als de online gokmarkt wordt gereguleerd, zo blijkt uit berekeningen van de branchevereniging Speel Verantwoord. Naarmate de legalisering uitgebreid wordt kan het bedrag nog oplopen tot €180 miljoen volgens de branchevereniging van de buitenlandse online gaming aanbieders in Nederland.

Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer begin volgend jaar het wetsvoorstel om online gokken te legaliseren. Buitenlandse aanbieders kunnen dan een vergunning aanvragen voor de Nederlands markt om online kansspelen aan te bieden.

Directeur Rutger-Jan Hebben presenteerde op een seminar over online wedden en sport de te verwachte resultaten. "De meerderheid van de verwachte inkomsten komen uit de verkoop van de beeldrechten voor live streaming en gerelateerde inhoud. Dit levert ruim €65 miljoen op", aldus Hebben. Naar verwachting valt deze lijn door te trekken in alle takken van sport. "Kijk naar alle sporten die regionale omroepen in beeld brengen, overal in Nederland wordt sport op een hoog niveau bedreven."

De overige €35 miljoen zal voort moeten komen uit sponsorovereenkomsten die clubs, de sportbonden en individuele sporters afsluiten met online aanbieders van kansspelen. Ook hier biedt de regulering van de gokmarkt nieuwe kansen voor vele takken van sport, bijvoorbeeld door live wedden via een smartphone of tablet aan te bieden.

In andere Europese landen, zoals Engeland, België en Spanje, is de gokmarkt al langer gereguleerd. Een groot aantal voetbalclubs heeft inmiddels sponsorovereenkomsten afgesloten met online bookmakers zoals Unibet en Bwin.

Ook binnen andere sporten zoals bijvoorbeeld darts zien we de reclame van online bookmakers steeds vaker verschijnen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares