Wet Kansspelen op Afstand

Impuls voor sportsector bij regulering kansspelen

De Nederlandse sportsector kan zijn inkomsten verhogen tot €100 miljoen als de online gokmarkt wordt gereguleerd, zo blijkt uit berekeningen van de branchevereniging Speel Verantwoord.

Naarmate de legalisering uitgebreid wordt kan het bedrag nog oplopen tot € 180 miljoen volgens de branchevereniging van de buitenlandse online gaming aanbieders in Nederland.

Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer begin volgend jaar het wetsvoorstel om online gokken te legaliseren. Buitenlandse aanbieders kunnen dan een vergunning aanvragen voor de Nederlands markt om online kansspelen aan te bieden.

Directeur Rutger-Jan Hebben presenteerde op een seminar over online wedden en sport de te verwachte resultaten. "De meerderheid van de verwachte inkomsten komen uit de verkoop van de beeldrechten voor live streaming en gerelateerde inhoud. Dit levert ruim € 65 miljoen op", aldus Hebben. Naar verwachting valt deze lijn door te trekken in alle takken van sport. "Kijk naar alle sporten die regionale omroepen in beeld brengen, overal in Nederland wordt sport op een hoog niveau bedreven."

De overige € 35 miljoen zal voort moeten komen uit sponsorovereenkomsten die clubs, de sportbonden en individuele sporters afsluiten met online aanbieders van kansspelen. Ook hier biedt de regulering van de gokmarkt nieuwe kansen voor vele takken van sport, bijvoorbeeld door live wedden via een smartphone of tablet aan te bieden.

In andere Europese landen, zoals Engeland, België en Spanje, is de gokmarkt al langer gereguleerd. Een groot aantal voetbalclubs heeft inmiddels sponsorovereenkomsten afgesloten met online bookmakers zoals Unibet en Bwin.

Ook binnen andere sporten zoals bijvoorbeeld darts zien we de reclame van online bookmakers steeds vaker verschijnen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account