Matchfixing

Matchfixer bekent in strafzaak

De Nederlandse matchfixer Paul Rooij, welke in Duitsland terecht staat voor een grote internationale matchfixingzaak, heeft bekend. 'Rooie Paul' heeft toegegeven dat hij in 2008 en 2009 spelers van de Duitse club Sankt Pauli heeft omgekocht.

R. staat momenteel in het Duitse Bochum samen met drie medeverdachten; René Schnitzler, Björn Brunneman (beide voormalige Sankt Pauli-spelers) en een tussenpersoon terecht. Van de vier verdachten was de Nederlander de enige die wilde spreken. Hij hoopt zo in aanmerking komen voor strafvermindering of een voorlopige invrijheidstelling.

In deze zaak draait het om vier gekochte wedstrijden van Sankt Pauli uit 2008 en 2009. Paul Rooij zou de spelers voor tienduizenden euro's hebben omgekocht en vervolgens steeds €30.000 tot €150.000 hebben ingezet bij diverse wedkantoren in Azië.

De matchfixingzaak is eigenlijk veel groter, maar het Duitse OM heeft deze vier wedstrijden uitgekozen om tot een veroordeling te komen.

Laatste Nieuws

augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
juni 29, 2022
Unibet logo
Nieuws Martijn Katsman

Ajax gaat samenwerking aan met Unibet

Ajax gaat samenwerken met Unibet. De landskampioen en de aanbieder van online sportweddenschappen hebben een meerjarige overeenkomst ondertekend, tot en met 2026.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares