Matchfixing

Matchfixer bekent in strafzaak

De Nederlandse matchfixer Paul Rooij, welke in Duitsland terecht staat voor een grote internationale matchfixingzaak, heeft bekend. 'Rooie Paul' heeft toegegeven dat hij in 2008 en 2009 spelers van de Duitse club Sankt Pauli heeft omgekocht.

R. staat momenteel in het Duitse Bochum samen met drie medeverdachten; René Schnitzler, Björn Brunneman (beide voormalige Sankt Pauli-spelers) en een tussenpersoon terecht. Van de vier verdachten was de Nederlander de enige die wilde spreken. Hij hoopt zo in aanmerking komen voor strafvermindering of een voorlopige invrijheidstelling.

In deze zaak draait het om vier gekochte wedstrijden van Sankt Pauli uit 2008 en 2009. Paul Rooij zou de spelers voor tienduizenden euro's hebben omgekocht en vervolgens steeds €30.000 tot €150.000 hebben ingezet bij diverse wedkantoren in Azië.

De matchfixingzaak is eigenlijk veel groter, maar het Duitse OM heeft deze vier wedstrijden uitgekozen om tot een veroordeling te komen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares