Bwin

Officiële klacht tegen shirtsponsoring Real Madrid door Bwin

De Spaanse casino-uitbater Grupo Codere gaat actie ondernemen tegen de sponsoring van Real Madrid door het online gokbedrijf Bwin. Volgens Codere overtreedt Bwin met de shirtsponsoring namelijk de Spaanse reclame-wetgeving.

Het bookmakerskantoor wordt er ook van beticht zich schuldig te maken aan oneerlijke concurrentie tegenover erkende uitbaters van kansspelen. Grupo Codere eist dat Bwin, gevestigd in Gibraltar, de samenwerking met Real Madrid stop zet en niet langer meer in Spanje reclame maakt. Er werd klacht neergelegd bij de rechtbank van koophandel in Madrid.

Real Madrid en Bwin startten hun samenwerking vier jaar geleden. Het contract zou een waarde hebben van 20 miljoen euro per jaar. "Grupo Codere wijst er echter op dat erkende uitbaters van kansspelen in Spanje principieel geen reclame mogen voeren en daar alleen onder heel strikte voorwaarden en mits voorafgaandelijke toestemming van de overheidsregulatoren toelating voor kunnen krijgen," merkt het webmagazine Sportbusiness op.

"De erkende operatoren hebben ook geen toelating om online gokactiviteiten te organiseren, zelfs wanneer ze daarvoor de noodzakelijke technologie en expertise bezitten," voert Grupo Codere nog aan. "Dit soort activiteiten is in Spanje immers verboden en in een aantal gevallen strafrechtelijk vervolgbaar." De Europese voetbalclubs hebben in de online gokindustrie een belangrijke bron van sponsoring gevonden, maar dat leidde eerder ook al onder meer in Frankrijk en Duitsland tot problemen.

Het contract tussen Bwin en Real Madrid loopt nog door tot 2013.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account