Paddy Power logo

Omstreden reclamecampgne Suarez onthuld

De Ierse bookmaker Paddy Power heeft de details van een omstreden reclamecampagne met Luis Suarez onthuld. Volgens de Ierse krant Irish Independent had de bookmaker een deal gesloten met Suarez om een speciale Paddy Power gebitsbeschermer te dragen tijdens de WK-wedstrijd Uruguay - Colombia.

Bitje voor SuarezEr werd overeengekomen dat Suarez het gifgroene bitje, met het logo van Paddy Power, tijdens het volkslied voor de wedstrijd zou tonen.

Paddy Power zei dat de deal gesloten werd nadat Suarez werd beschuldigd van het bijten van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini tijdens de wedstrijd in Groep D tussen Italië en Uruguay.

Het is de derde keer in zijn professionele carrière dat Suarez is beschuldigd van het bijten van een tegenstander.

Echter, de marketing stunt vond nooit plaatsgevonden omdat Suarez schuldig werd bevonden en nog voor de volgende wedstrijd al vier maanden schorsing kreeg opgelegd van de FIFA. Bronnen uit Paddy Power bevestigde dat het niet de eerste keer was dat Suarez benaderd is.

"Afgelopen zomer hadden we al contact met Joel Borras Garcia van Pere Guardiola's makelaarskantoor. Hierbij werd gesproken over een sponsoring met een Paddy Power bitje voor zijn terugkeer na het bijtincident in de Premier League tegen Chelsea verdediger Branislav Ivanovic. De onderhandelingen werden toen afgebroken door meningsverschillen over de kosten, maar in theorie was hij voor", aldus de zegsman van Paddy Power.

Bendtner Paddy Power"We hebben na het laatste bijtincident direct weer met Garcia contact gehad en in principe hadden we een deal gemaakt waarbij Suarez een Paddy Power gebitsbeschermer zou laten zien tijdens het volkslied.

Helaas had de Fifa andere plannen en nadat de schorsing van vier maanden was aangekondigd, ging de deal niet meer door. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat het de beste ambush marketing campagne was die nooit doorging."

Paddy Power staat bekend om zijn controversiële campagnes, waaronder een campagne waarbij de Deense international Nicklas Bendtner in een flits een Paddy Power onderbroek liet zien tijdens het vieren van een doelpunt op het EK 2012.

Bendtner kreeg toen een boete van €100.000 opgelegd door de UEFA. Een boete die de Ierse bookmaker later betaalde voor de voetballer.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares