Paddy Power logo

Omstreden reclamecampgne Suarez onthuld

De Ierse bookmaker Paddy Power heeft de details van een omstreden reclamecampagne met Luis Suarez onthuld.

Volgens de Ierse krant Irish Independent had de bookmaker een deal gesloten met Suarez om een speciale Paddy Power gebitsbeschermer te dragen tijdens de WK-wedstrijd Uruguay - Colombia.

Bitje voor SuarezEr werd overeengekomen dat Suarez het gifgroene bitje, met het logo van Paddy Power, tijdens het volkslied voor de wedstrijd zou tonen.

Paddy Power zei dat de deal gesloten werd nadat Suarez werd beschuldigd van het bijten van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini tijdens de wedstrijd in Groep D tussen Italië en Uruguay.

Het is de derde keer in zijn professionele carrière dat Suarez is beschuldigd van het bijten van een tegenstander.

Echter, de marketing stunt vond nooit plaatsgevonden omdat Suarez schuldig werd bevonden en nog voor de volgende wedstrijd al vier maanden schorsing kreeg opgelegd van de FIFA. Bronnen uit Paddy Power bevestigde dat het niet de eerste keer was dat Suarez benaderd is.

"Afgelopen zomer hadden we al contact met Joel Borras Garcia van Pere Guardiola's makelaarskantoor. Hierbij werd gesproken over een sponsoring met een Paddy Power bitje voor zijn terugkeer na het bijtincident in de Premier League tegen Chelsea verdediger Branislav Ivanovic. De onderhandelingen werden toen afgebroken door meningsverschillen over de kosten, maar in theorie was hij voor", aldus de zegsman van Paddy Power.

Bendtner Paddy Power"We hebben na het laatste bijtincident direct weer met Garcia contact gehad en in principe hadden we een deal gemaakt waarbij Suarez een Paddy Power gebitsbeschermer zou laten zien tijdens het volkslied.

Helaas had de Fifa andere plannen en nadat de schorsing van vier maanden was aangekondigd, ging de deal niet meer door. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat het de beste ambush marketing campagne was die nooit doorging."

Paddy Power staat bekend om zijn controversiële campagnes, waaronder een campagne waarbij de Deense international Nicklas Bendtner in een flits een Paddy Power onderbroek liet zien tijdens het vieren van een doelpunt op het EK 2012.

Bendtner kreeg toen een boete van € 100.000 opgelegd door de UEFA. Een boete die de Ierse bookmaker later betaalde voor de voetballer.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account