Bwin

PartyGaming neemt Bwin over

PartyGaming Plc heeft serieuze plannen om Bwin Interactive Entertainment AG te verwerven in een omgekeerde overname gewaardeerd op ongeveer 1,13 miljard pond. Met deze overnam zal het bedrijf 's werelds grootste beursgenoteerde onderneming in online gaming markt worden.

Het eerder gefuseerde bedrijf, met een omzet van 682 miljoen euro, zal 51,6 procent van de aandelen in handen krijgen van het in Wenen gevestigde Bwin, zo gaven beide bedrijven aan in een verklaring.

De nieuwe onderneming wordt gevestigd in Londen en zal direct marktleider zijn in online poker, sportweddenschappen, casino en spelen zoals bingo, aldus het persbericht. "Vanuit een industrieel oogpunt is dit zowel een offensieve en een defensieve zet", zei Gianmarco Bonacina, analist bij Equita SIM SpA in Milaan. "In Europa verliezen Bwin en PartyGaming marktaandeel bij online poker aan PokerStars en FullTilt, dus deze overname zal hen beschermen.

In de VS heeft de overname een offensief karakter, men wil de markt aanvallen en door deze overname verkeert men in een betere positie hiervoor."

De overname geeft de concurrentie strijd aan waarmee de online gaming bedrijven momenteel meet te maken hebben in zowel de markten in Europa als de Amerikaanse markt. Steeds meer landen veranderen van wetgeving en kijken naar mogelijkheden om online gokken toe te staan onder toezicht van nationale regelgeving en ten gunste van nationale belastingen.

Het aandeel PartyGaming steeg direct met 20 procent, het meest sinds december 2008, na de aankondiging van de overname van Bwin Interactive Entertainment AG.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares