Matchfixing

Paul R. vrijgesproken in matchfixingproces

De Nederlander Paul R. en twee medeverdachten zijn gisteren door de rechtbank in Bochum vrijgesproken van matchfixing beschuldigingen. In het geval van Paul R. achtte de rechtbank de toepassing van het Duitse strafrecht niet mogelijk. Alle afspraken en geldtransfers hebben plaatsgevonden in Nederland en dus in het buitenland, aldus de rechtbank.

"Rooie Paul" had vorige week bekend dat hij schuldig was aan matchfixing. Hij gaf toe dat hij spelers van de Duitse club Sankt Pauli had omgekocht en vervolgens op de uitslagen van wedstrijden heeft gegokt via wedkantoren in Azië.

Ook twee medeverdachten, waaronder voormalige St. Pauli voetballer René Schnitzler, gaan vrijuit. De rechtbank sprak hen vrij omdat er niet genoeg bewijs is voor het aannemen van €60.000 aan smeergeld. Wel kreeg Schnitzler een boete opgelegd van €900 voor belastingontduiking.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares