Matchfixing

Paul R. vrijgesproken in matchfixingproces

De Nederlander Paul R. en twee medeverdachten zijn gisteren door de rechtbank in Bochum vrijgesproken van matchfixing beschuldigingen. In het geval van Paul R. achtte de rechtbank de toepassing van het Duitse strafrecht niet mogelijk. Alle afspraken en geldtransfers hebben plaatsgevonden in Nederland en dus in het buitenland, aldus de rechtbank.

"Rooie Paul" had vorige week bekend dat hij schuldig was aan matchfixing. Hij gaf toe dat hij spelers van de Duitse club Sankt Pauli had omgekocht en vervolgens op de uitslagen van wedstrijden heeft gegokt via wedkantoren in Azië.

Ook twee medeverdachten, waaronder voormalige St. Pauli voetballer René Schnitzler, gaan vrijuit. De rechtbank sprak hen vrij omdat er niet genoeg bewijs is voor het aannemen van €60.000 aan smeergeld. Wel kreeg Schnitzler een boete opgelegd van €900 voor belastingontduiking.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares