Peruaanse competitie heet voortaan Liga 1 Betsson

Na meer dan 20 jaar verandert de belangrijkste voetbalcompetitie in Peru van naam. Betsson Peru heeft de naamgevingsrechten van de Peruaanse Liga 1 verkregen en de hoogste voetbaldivisie van het land zal voortaan Liga 1 Betsson heten.

Betsson Peru wil bijdragen aan de ontwikkeling van het Peruaanse voetbal op basis van waarden die verband houden met sportentertainment en verantwoord spelen. Om dit kracht bij te zetten en als een manier om positieve waarden toe te voegen aan de nationale sport kondigde Betsson Peru, in samenwerking met de Peruviaanse voetbalbond, de Federación Peruana de Fútbol (FPF), de nieuwe naamswijziging aan.

Op deze manier wordt na meer dan 20 jaar de hoogste divisie van het profvoetbal in Peru voortaan Liga 1 Betsson genoemd.

“De samenwerking met de Peruviaanse voetbalbond is een historische stap voor bookmaker Betsson. Om voortaan deel uit te maken van de hoogste divisie van het profvoetbal is een prestatie die ons met trots vervult en het impliceert ook een verantwoordelijkheid die we graag op ons nemen. We zijn ons bewust van de moeilijke tijden die sport over de hele wereld doormaakt en daarom dragen we door middel van deze sponsoring bij aan de ontwikkeling van het Peruaanse voetbal”, aldus Jesper Svensson, CEO van Betsson Group.

Liga 1 Betsson 2021, de 105e editie van de hoogste voetbaldivisie in Peru en de derde onder de naam Liga 1, staat op het punt te beginnen. In een complexe context als gevolg van de COVID-19 pandemie is extra steun essentieel om de deelname van de 18 professionele voetbalteams die aan het kampioenschap meedoen te verzekeren.

Met deze overeenkomst zal het logo van de Liga 1 tevens ook het Betsson logo bevatten, zowel op de digitale platforms als in de huisstijl van het Liga 1 Betsson toernooi.

“Het is erg belangrijk voor onze voetbalcompetitie dat een merk als Betsson zich bij ons voegt als hoofdsponsor en dat het dit seizoen de naam verandert in Liga 1 Betsson. Dit moedigt ons aan om door te gaan met het werken aan de groei van de nationale sportindustrie”, aldus Benjamín Romero, Marketing en Commercieel Manager van de FPF.

De Peruaanse Liga 1 begint op zondag 14 maart 2021. De competitie is onderverdeeld in de apertura (opening) en de clausura (sluiting). De opening wordt gespeeld tussen maart en mei en bevat negen speelrondes.

Het tweede gedeelte loopt van juli tot december. Daarna spelen de winnaars van beide competitiehelften een beslissingswedstrijd om te bepalen wie zich de algehele kampioen van dat jaar mag noemen.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares