Peruaanse competitie heet voortaan Liga 1 Betsson

Na meer dan 20 jaar verandert de belangrijkste voetbalcompetitie in Peru van naam. Betsson Peru heeft de naamgevingsrechten van de Peruaanse Liga 1 verkregen en de hoogste voetbaldivisie van het land zal voortaan Liga 1 Betsson heten.

Betsson Peru wil bijdragen aan de ontwikkeling van het Peruaanse voetbal op basis van waarden die verband houden met sportentertainment en verantwoord spelen. Om dit kracht bij te zetten en als een manier om positieve waarden toe te voegen aan de nationale sport kondigde Betsson Peru, in samenwerking met de Peruviaanse voetbalbond, de Federación Peruana de Fútbol (FPF), de nieuwe naamswijziging aan.

Op deze manier wordt na meer dan 20 jaar de hoogste divisie van het profvoetbal in Peru voortaan Liga 1 Betsson genoemd.

“De samenwerking met de Peruviaanse voetbalbond is een historische stap voor bookmaker Betsson. Om voortaan deel uit te maken van de hoogste divisie van het profvoetbal is een prestatie die ons met trots vervult en het impliceert ook een verantwoordelijkheid die we graag op ons nemen. We zijn ons bewust van de moeilijke tijden die sport over de hele wereld doormaakt en daarom dragen we door middel van deze sponsoring bij aan de ontwikkeling van het Peruaanse voetbal”, aldus Jesper Svensson, CEO van Betsson Group.

Liga 1 Betsson 2021, de 105e editie van de hoogste voetbaldivisie in Peru en de derde onder de naam Liga 1, staat op het punt te beginnen. In een complexe context als gevolg van de COVID-19 pandemie is extra steun essentieel om de deelname van de 18 professionele voetbalteams die aan het kampioenschap meedoen te verzekeren.

Met deze overeenkomst zal het logo van de Liga 1 tevens ook het Betsson logo bevatten, zowel op de digitale platforms als in de huisstijl van het Liga 1 Betsson toernooi.

“Het is erg belangrijk voor onze voetbalcompetitie dat een merk als Betsson zich bij ons voegt als hoofdsponsor en dat het dit seizoen de naam verandert in Liga 1 Betsson. Dit moedigt ons aan om door te gaan met het werken aan de groei van de nationale sportindustrie”, aldus Benjamín Romero, Marketing en Commercieel Manager van de FPF.

De Peruaanse Liga 1 begint op zondag 14 maart 2021. De competitie is onderverdeeld in de apertura (opening) en de clausura (sluiting). De opening wordt gespeeld tussen maart en mei en bevat negen speelrondes.

Het tweede gedeelte loopt van juli tot december. Daarna spelen de winnaars van beide competitiehelften een beslissingswedstrijd om te bepalen wie zich de algehele kampioen van dat jaar mag noemen.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares