Real Madrid cap

Real Madrid in zee met Aziatische bookmaker

Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt het Aziatische Kok Sports de officiële sponsor van Real Madrid voor sportweddenschappen in Azië. De Aziatische bookmaker vervangt het Chinese ManBetX.

Met de nieuwe deal werken Real Madrid en Kok Sports samen aan 'unieke content en interactieve ervaringen' voor de fans van het team in Azië. De overeenkomst geldt voor de komende drie seizoenen, tot seizoen 2022/2023.

Het nieuws volgt deze week op een update over verdere advertentiebeperkingen in Spanje voor gaming operators. De Spaanse regering heeft sinds begin 2020 de sector, middels een nieuwe conceptregelgeving steeds strengere regels opgelegd. Met name met betrekking tot reclames.

In de in februari gepubliceerde conceptverordening worden gokreclames vergeleken met tabaksproducten. Nieuwe beperkingen zijn onder andere: TV- en radioreclame alleen toestaan tussen 01.00 uur en 05.00 uur met uitzondering voor reclame rond uitzendingen van live wedstrijden die van start gaan tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

Naast de timing van reclames komt ook de inhoud van de promoties van bookmakers onder vuur te liggen. Directe aansporingen tot gokken zoals "nu spelen" of "nu wedden" worden verboden. Ook mag er geen informatie over live wedden in advertenties rond live sportevenementen worden gegeven.

In de conceptverordening wordt gezegd dat bookmakers wel mogen doorgaan met het afsluiten van sponsorovereenkomsten met sportteams, zij het onder strenge beperkingen. Zo zal reclame in het stadion worden verboden. Verder wordt in de nieuwe regelgeving ook een verbod opgenomen op het gebruik van publieke figuren om wedkantoren te promoten.

In april ging de Spaanse regering nog een stapje verder met de advertentiebeperkingen. In een poging potentiële gokgerelateerde schade te beteugelen tijdens de coronacrisis werd besloten tot een volledig verbod van advertenties met uitzondering tussen 1 uur 's ochtends tot 5 uur' s ochtends.

Strengere regels

Onlineadvertenties kwamen hierdoor opnieuw in een stroomversnelling maar ook hier gelden nu strengere regels. Individuele e-mailcommunicatie en directe reclames op sociale media zijn verboden. Het is de bookmakers bovendien verboden om acquisitie- of retentiecampagnes uit te voeren die financiële beloningen, bonussen, kortingen, gratis weddenschappen of andere promotionele producten aanbieden die klanten ertoe kunnen aanzetten om te gokken.

Hoewel deze laatste beperkingen in juni tijdelijk werden opgeheven, diende de Spaanse regering deze week bij de Europese Commissie meer wijzigingen m.b.t. de regelgeving in.

Tot slot mogen Spaanse sportteams niet langer de naam van bookmakers op hun shirts vertonen en bookmakers zullen worden uitgesloten van het kopen van naamrechten voor stadions, evenementenruimten of specifieke wedstrijden.

In Spanje zal er dus weinig te zien zijn tussen de nieuwe samenwerking met bookmaker Kok Sports. Met deze overeenkomst mikken De Koninklijke dan ook volledig op hun Aziatische fans. Geschat wordt dat rond de 250 miljoen van de meer dan 600 miljoen wereldwijde Real Madrid fans uit de Azië-Pacific komt.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account