Real Madrid cap

Real Madrid in zee met Aziatische bookmaker

Vanaf het seizoen 2020/2021 wordt het Aziatische Kok Sports de officiële sponsor van Real Madrid voor sportweddenschappen in Azië. De Aziatische bookmaker vervangt het Chinese ManBetX. Met de nieuwe deal werken Real Madrid en Kok Sports samen aan 'unieke content en interactieve ervaringen' voor de fans van het team in Azië. De overeenkomst geldt voor de komende drie seizoenen, tot seizoen 2022/2023.

Het nieuws volgt deze week op een update over verdere advertentiebeperkingen in Spanje voor gaming operators. De Spaanse regering heeft sinds begin 2020 de sector, middels een nieuwe conceptregelgeving steeds strengere regels opgelegd. Met name met betrekking tot reclames.

In de in februari gepubliceerde conceptverordening worden gokreclames vergeleken met tabaksproducten. Nieuwe beperkingen zijn onder andere: TV- en radioreclame alleen toestaan tussen 01.00 uur en 05.00 uur met uitzondering voor reclame rond uitzendingen van live wedstrijden die van start gaan tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

Naast de timing van reclames komt ook de inhoud van de promoties van bookmakers onder vuur te liggen. Directe aansporingen tot gokken zoals "nu spelen" of "nu wedden" worden verboden. Ook mag er geen informatie over live wedden in advertenties rond live sportevenementen worden gegeven.

In de conceptverordening wordt gezegd dat bookmakers wel mogen doorgaan met het afsluiten van sponsorovereenkomsten met sportteams, zij het onder strenge beperkingen. Zo zal reclame in het stadion worden verboden. Verder wordt in de nieuwe regelgeving ook een verbod opgenomen op het gebruik van publieke figuren om wedkantoren te promoten.

In april ging de Spaanse regering nog een stapje verder met de advertentiebeperkingen. In een poging potentiële gokgerelateerde schade te beteugelen tijdens de coronacrisis werd besloten tot een volledig verbod van advertenties met uitzondering tussen 1 uur 's ochtends tot 5 uur' s ochtends.

Onlineadvertenties kwamen hierdoor opnieuw in een stroomversnelling maar ook hier gelden nu strengere regels. Individuele e-mailcommunicatie en directe reclames op sociale media zijn verboden. Het is de bookmakers bovendien verboden om acquisitie- of retentiecampagnes uit te voeren die financiële beloningen, bonussen, kortingen, gratis weddenschappen of andere promotionele producten aanbieden die klanten ertoe kunnen aanzetten om te gokken.

Hoewel deze laatste beperkingen in juni tijdelijk werden opgeheven, diende de Spaanse regering deze week bij de Europese Commissie meer wijzigingen m.b.t. de regelgeving in.

Tot slot mogen Spaanse sportteams niet langer de naam van bookmakers op hun shirts vertonen en bookmakers zullen worden uitgesloten van het kopen van naamrechten voor stadions, evenementenruimten of specifieke wedstrijden.

In Spanje zal er dus weinig te zien zijn tussen de nieuwe samenwerking met bookmaker Kok Sports. Met deze overeenkomst mikken De Koninklijke dan ook volledig op hun Aziatische fans. Geschat wordt dat rond de 250 miljoen van de meer dan 600 miljoen wereldwijde Real Madrid fans uit de Azië-Pacific komt.

Laatste Nieuws

april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
maart 22, 2022
1xBet FC Barcelona
Nieuws Redactie

FC Barcelona behoudt sponsordeal met 1xBet

FC Barcelona is niet van plan om online bookmaker 1xBet te laten vallen als één van de hoofdsponsors van de club. Dit ondanks de geruchten over Russische banden van het Cypriotische wedkantoor.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares