Antonio Conte

Schorsing Conte teruggebracht naar vier maanden

De schorsing van Juventus-coach Antonio Conte is van tien tot vier maanden gereduceerd.

De advocaten van de Italiaan vochten de veroordeling wegens betrokkenheid bij matchfixing succesvol aan en bewerkstelligden een flinke strafvermindering.

Het tribunaal in Rome zag heil in het beroep en trok liefst een halfjaar van de schorsing af. Tot dat moment is Conte slechts verantwoordelijk voor zijn mannen op het trainingsveld. Tijdens wedstrijden neemt Massimo Carrera de honneurs waar.

De voormalig middenvelder van De Oude Dame zou in het seizoen 2010/11 op de hoogte zijn geweest van matchfixing. Conte heeft altijd al schande gesproken van zijn veroordeling. Hij noemde die beschamend en absurd, terwijl hij zei zichzelf altijd voorbeeldig te hebben gedragen.

Vanaf 9 december staat de Juventus-coach ook tijdens wedstrijden weer voor de groep. De club uit Turijn neemt het dan op tegen Palermo. Wordt Juventus uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, dan maakt Conte die niet meer vanaf de zijlijn mee. De laatste groepswedstrijd spelen de Italianen uit tegen Shaktar Donetsk, op 5 december.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account