Antonio Conte

Schorsing Conte teruggebracht naar vier maanden

De schorsing van Juventus-coach Antonio Conte is van tien tot vier maanden gereduceerd. De advocaten van de Italiaan vochten de veroordeling wegens betrokkenheid bij matchfixing succesvol aan en bewerkstelligden een flinke strafvermindering.

Het tribunaal in Rome zag heil in het beroep en trok liefst een halfjaar van de schorsing af. Tot dat moment is Conte slechts verantwoordelijk voor zijn mannen op het trainingsveld. Tijdens wedstrijden neemt Massimo Carrera de honneurs waar.

De voormalig middenvelder van De Oude Dame zou in het seizoen 2010/11 op de hoogte zijn geweest van matchfixing. Conte heeft altijd al schande gesproken van zijn veroordeling. Hij noemde die beschamend en absurd, terwijl hij zei zichzelf altijd voorbeeldig te hebben gedragen.

Vanaf 9 december staat de Juventus-coach ook tijdens wedstrijden weer voor de groep. De club uit Turijn neemt het dan op tegen Palermo. Wordt Juventus uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, dan maakt Conte die niet meer vanaf de zijlijn mee. De laatste groepswedstrijd spelen de Italianen uit tegen Shaktar Donetsk, op 5 december.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares