Antonio Conte

Schorsing Conte teruggebracht naar vier maanden

De schorsing van Juventus-coach Antonio Conte is van tien tot vier maanden gereduceerd. De advocaten van de Italiaan vochten de veroordeling wegens betrokkenheid bij matchfixing succesvol aan en bewerkstelligden een flinke strafvermindering.

Het tribunaal in Rome zag heil in het beroep en trok liefst een halfjaar van de schorsing af. Tot dat moment is Conte slechts verantwoordelijk voor zijn mannen op het trainingsveld. Tijdens wedstrijden neemt Massimo Carrera de honneurs waar.

De voormalig middenvelder van De Oude Dame zou in het seizoen 2010/11 op de hoogte zijn geweest van matchfixing. Conte heeft altijd al schande gesproken van zijn veroordeling. Hij noemde die beschamend en absurd, terwijl hij zei zichzelf altijd voorbeeldig te hebben gedragen.

Vanaf 9 december staat de Juventus-coach ook tijdens wedstrijden weer voor de groep. De club uit Turijn neemt het dan op tegen Palermo. Wordt Juventus uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, dan maakt Conte die niet meer vanaf de zijlijn mee. De laatste groepswedstrijd spelen de Italianen uit tegen Shaktar Donetsk, op 5 december.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares