La Liga clubs

Spaanse voetbal begint met voorbereidingen voor terugkeer

De voetbalclubs uit de La Liga Santander en de La Liga SmartBank, de twee hoogste Spaanse voetbaldivisies, zullen deze week beginnen met trainen met als doel het seizoen 2019-20 in juni achter gesloten af te ronden.

Beide competities hebben een trainingsprotocol opgesteld, waarin de planning voor training en wedstrijden zijn uiteengezet zodra de lockdownmaatregelen in Spanje worden versoepeld. Als onderdeel van dit protocol worden spelers getest op het coronavirus (COVID-19) en worden trainingsfaciliteiten en stadions gedesinfecteerd.

"Deze crisis heeft een grote impact op ons allemaal", zegt Javier Tebas, de president van La Liga. “De terugkeer van het voetbal is een teken dat de samenleving op weg is naar het nieuwe normaal. Het zal ook een onderdeel van het leven terugbrengen in Spanje en over de hele wereld dat de mensen kennen en waarderen.

Spelers trainen aanvankelijk individueel, maar de training wordt geleidelijk opgeschaald totdat teams weer volledig gezamenlijk kunnen trainen.

"De gezondheid van onze mensen staat voorop, dus we hebben een uitgebreid protocol om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen terwijl we eraan werken om La Liga opnieuw op te starten", vervolgde Tebas. "De omstandigheden zijn ongekend, maar we hopen in juni weer te kunnen gaan spelen en het seizoen 2019/2020 deze zomer te kunnen afsluiten."

Real Madrid in quarantaine

La Liga werd stilgelegd, aanvankelijk voor twee speeldagen voordat de schorsing werd verlengd, op 12 maart, toen de ploeg van Real Madrid in quarantaine ging nadat een speler uit het basketbalteam van de club positief was getest op het virus. Op moment van schorsing moesten er nog 11 van de 38 wedstrijden worden gespeeld. Titelverdediger Barcelona heeft twee punten voorsprong op Real Madrid, terwijl Mallorca, Leganes en Espanyol in de degradatiezone verkeren.

Vorige week (29 april) heeft de Franse voetbalbond (FFF) aangekondigd dat alle nationale competities van het seizoen 2019/2020 niet worden hervat, nadat premier Édouard Philippe een verbod op sportevenementen tot september had verlengd.

In Zwitserland mag de competitie vanaf 8 juni achter gesloten deuren weer worden hervat. In Nederland is het seizoen 2019/2020 inmiddels beëindigd.

Laatste Nieuws

september 28, 2022
Filipijnse operators
Nieuws Martijn Katsman

Tikkende tijdbom in Premier League door POGO’s?

De meeste fans van de Premier League hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van een POGO. Deze bedrijven maken het voor Aziaten mogelijk om te gokken op wedstrijden in de Premier League.
augustus 12, 2022
Aston Villa en Duelbits
Nieuws Redactie

Aston Villa gaat samenwerken met niet-actieve bookmaker

Premier League voetbalclub Aston Villa gaat samenwerken met Duelbits. De bookmaker en eigenaar van een cryptocurrency-casino wordt de officiële Europese gokpartner voor het komende seizoen.
juli 08, 2022
888 Holdings plc
Nieuws Martijn Katsman

Overname maakt van 888 Holdings een nog grotere speler

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. 888 Holdings heeft William Hill overgenomen. Het gokbedrijf betaalt daar een bedrag van 1,95 miljard pond voor. Omgerekend naar euro's is dat 2,25 miljard.
juni 30, 2022
Superfans BetCity
Nieuws Martijn Katsman

'Superfans' vervangen bekende gezichten bij BetCity

Gokbedrijven mogen niet langer BN’ers en bekende oud-voetballers inzetten in reclames. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft de Regeling werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen aangepast.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares