La Liga clubs

Spaanse voetbal begint met voorbereidingen voor terugkeer

De voetbalclubs uit de La Liga Santander en de La Liga SmartBank, de twee hoogste Spaanse voetbaldivisies, zullen deze week beginnen met trainen met als doel het seizoen 2019-20 in juni achter gesloten af te ronden.

Beide competities hebben een trainingsprotocol opgesteld, waarin de planning voor training en wedstrijden zijn uiteengezet zodra de lockdownmaatregelen in Spanje worden versoepeld. Als onderdeel van dit protocol worden spelers getest op het coronavirus (COVID-19) en worden trainingsfaciliteiten en stadions gedesinfecteerd.

"Deze crisis heeft een grote impact op ons allemaal", zegt Javier Tebas, de president van La Liga. “De terugkeer van het voetbal is een teken dat de samenleving op weg is naar het nieuwe normaal. Het zal ook een onderdeel van het leven terugbrengen in Spanje en over de hele wereld dat de mensen kennen en waarderen.

Spelers trainen aanvankelijk individueel, maar de training wordt geleidelijk opgeschaald totdat teams weer volledig gezamenlijk kunnen trainen.

"De gezondheid van onze mensen staat voorop, dus we hebben een uitgebreid protocol om de gezondheid van alle betrokkenen te beschermen terwijl we eraan werken om La Liga opnieuw op te starten", vervolgde Tebas. "De omstandigheden zijn ongekend, maar we hopen in juni weer te kunnen gaan spelen en het seizoen 2019/2020 deze zomer te kunnen afsluiten."

Real Madrid in quarantaine

La Liga werd stilgelegd, aanvankelijk voor twee speeldagen voordat de schorsing werd verlengd, op 12 maart, toen de ploeg van Real Madrid in quarantaine ging nadat een speler uit het basketbalteam van de club positief was getest op het virus. Op moment van schorsing moesten er nog 11 van de 38 wedstrijden worden gespeeld. Titelverdediger Barcelona heeft twee punten voorsprong op Real Madrid, terwijl Mallorca, Leganes en Espanyol in de degradatiezone verkeren.

Vorige week (29 april) heeft de Franse voetbalbond (FFF) aangekondigd dat alle nationale competities van het seizoen 2019/2020 niet worden hervat, nadat premier Édouard Philippe een verbod op sportevenementen tot september had verlengd.

In Zwitserland mag de competitie vanaf 8 juni achter gesloten deuren weer worden hervat. In Nederland is het seizoen 2019/2020 inmiddels beëindigd.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account