Tipico en Bayern München

Tipico en Bayern München verlengen samenwerking

De Duitse exploitant van sportweddenschappen Tipico heeft zijn positie in de sportsponsoring in Duitsland versterkt door de bestaande overeenkomst met FC Bayern München te verlengen.

Dankzij deze verlengde samenwerking kan Tipico blijven profiteren van de naamsbekendheid en de advertentiemogelijkheden in de Allianz Arena, het stadion van de populaire Bundesligaclub. Naast dat er gevoetbald wordt is het 75.000 zitplaatsen tellende stadion ook regelmatig te zien in nationale televisieseries en bij uiteenlopende marketingactiviteiten.

Na de verlenging van het afgesloten contract tussen de twee in 2015, zorgt deze tweede verlenging ervoor dat Tipico blijft dienen als platinapartner van Bayern tot het einde van het seizoen 2024-2025. Aanvankelijk zou het bestaande contract aflopen aan het einde van het huidige seizoen.

"Tipico staat voor passie, vertrouwen in het team en de onvoorwaardelijke wens om elke dag te verbeteren", aldus Marlon van der Goes, Chief Commercial Officer bij Tipico. “Het is vergelijkbaar met FC Bayern München, door de passie, het verlangen om te winnen en de kwaliteit van het team is deze club uitgegroeid tot één van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld. De verlenging van ons partnerschap is een duidelijke toewijding aan deze gedeelde waarden en we zijn er erg blij mee."

Tipico is het toonaangevende bedrijf voor sportweddenschappen in Duitsland en heeft 50% van het marktaandeel in handen. Voetbal heeft een centrale rol gespeeld in het succes ervan, met 90% van de geplaatste weddenschappen en 80% van de omzet in de afgelopen jaren.

Weddenschappen op wedstrijden in de Bundesliga is de belangrijkste bron van inkomsten voor de exploitant, gevolgd door weddenschappen op de UEFA Champions League en de Engelse Premier League.

"We zijn erg blij om deze succesvolle samenwerking voort te zetten", aldus Karl-Heinz-Rummenigge, Chief Executive van Bayern München. “Tipico is marktleider in zijn vakgebied en wij bij FC Bayern zijn altijd geïnteresseerd in het werken met de beste in hun respectievelijke industrieën. Het is onze ambitie om altijd nummer één te zijn en deze partner past daar uitstekend bij."

Naast de sponsoring van Bayern München, heeft de bookmaker ook zijn partnerschap met de Duitse voetbalcompetitie (DFL) verlengd, waarbij de sponsoring van de Bundesliga en de tweede divisie, Bundesliga 2, gehandhaafd blijft.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account