Wet kanspelen op afstand

Wet kansspelen op afstand weer uitgesteld

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA), de onafhankelijke toezichthouder voor kansspelen, heeft de opening van de gereguleerde Nederlandse kansspelmarkt opnieuw moeten uitstellen.

Nu de opening van de markt al vertraagd is als gevolg van COVID-19, zal de Wet kansspelen op afstand naar verwachting op 1 april in werking treden, een maand later dan eerder aangekondigd. Als gevolg hiervan is de opening van de gereglementeerde markt nu gepland voor 1 oktober, zes maanden na de start van het vergunningsproces.

Hoewel de implementatie door alle betrokkenen voortvarend wordt opgepakt, is duidelijk dat een zorgvuldige implementatie wat meer tijd zal vergen.

Je kunt je afvragen of slechts één maand dan het verschil gaat maken of dat we binnenkort een nieuwe verschuiving van de deadline zullen zien. Het is niet de eerste keer dat het in werking treden van de Wet kansspelen op afstand wordt uitgesteld en inmiddels is het negen (!) jaar geleden dat de KSA in 2012 de taak op zich kreeg op het om het gokken in Nederland te reguleren.

De Wet kansspelen op afstand regelt voor het eerst online casinospellen in Nederland en heeft tot doel kansspelverslaving te voorkomen, kansspelgerelateerde fraude en criminaliteit te bestrijden en spelers te beschermen.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Betsson logo
Toto logo
Juventus-voetballer Nicolò Fagioli
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account