Wet kanspelen op afstand

Wet kansspelen op afstand weer uitgesteld

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA), de onafhankelijke toezichthouder voor kansspelen, heeft de opening van de gereguleerde Nederlandse kansspelmarkt opnieuw moeten uitstellen.

Nu de opening van de markt al vertraagd is als gevolg van COVID-19, zal de Wet kansspelen op afstand naar verwachting op 1 april in werking treden, een maand later dan eerder aangekondigd. Als gevolg hiervan is de opening van de gereglementeerde markt nu gepland voor 1 oktober, zes maanden na de start van het vergunningsproces.

“Hoewel de implementatie door alle betrokkenen voortvarend wordt opgepakt, is duidelijk dat een zorgvuldige implementatie wat meer tijd zal vergen”, aldus een woordvoerder in een verklaring.

Je kunt je afvragen of slechts één maand dan het verschil gaat maken of dat we binnenkort een nieuwe verschuiving van de deadline zullen zien. Het is niet de eerste keer dat het in werking treden van de Wet kansspelen op afstand wordt uitgesteld en inmiddels is het negen (!) jaar geleden dat de KSA in 2012 de taak op zich kreeg op het om het gokken in Nederland te reguleren.

De Wet kansspelen op afstand regelt voor het eerst online casinospellen in Nederland en heeft tot doel kansspelverslaving te voorkomen, kansspelgerelateerde fraude en criminaliteit te bestrijden en spelers te beschermen.

Laatste Nieuws

mei 21, 2022
Ronaldinho tekent bij Circus
Nieuws Redactie

Ronaldinho tekent bij Circus

De Braziliaanse baltovenaar Ronaldinho heeft een samenwerkingsverband getekend bij Circus.nl, het online platform voor sportweddenschappen.
april 11, 2022
Unibet logo
Nieuws Redactie

Bedrijf achter Unibet noteert omzetverlies

Het bedrijf achter Unibet, Kindred Group, heeft bekend gemaakt dat de terugtrekking van de Nederlandse gokmarkt in oktober vorig jaar heeft geleid tot 30% omzetdaling in Q1.
april 08, 2022
FC Volendam Betcity
Nieuws Redactie

BetCity nieuwe hoofdsponser FC Volendam

FC Volendam heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Nederlandse bookmaker BetCity is met ingang van het volgende seizoen (2022/2023) de nieuwe hoofdsponsor van de club aan de Dijk.
maart 31, 2022
Bet365 Stoke City Stadion
Nieuws Redactie

Bet365 betaalt schulden Stoke City FC

De Britse online gokgigant Bet365, eigenaar van Stoke City FC, heeft aangekondigd dat het een schuldvermindering van £ 160 miljoen heeft voltooid.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares