Paysafecard

Paysafecard

Paysafecard is een prepaid online betaalmethode op basis van vouchers met een 16-cijferige pincode. Deze betaalmethode is onafhankelijk van je bankrekening, creditcard of andere persoonlijke informatie.

Je kunt deze vouchers kopen bij lokale verkooppunten zoals de supermarkt of de sigarenboer en vervolgens hiermee online betalen door de pincode in te voeren tijdens het afrekenen van je online aankoop. Dit kan zijn bij het afrekenen in een webwinkel of tijdens het maken van een storting naar je spelersaccount bij een online bookmaker.

Een Paysafecard kan gebruikt worden bij duizenden webwinkels uit de meest verschillende categorieën, zonder het invoeren van je bank- of creditcardgegevens.

De Paysafecard wordt landelijk uitgegeven en gedistribueerd. In Nederland maak je gebruik van een persoonlijk account genaamd my paysafecard voor het uploaden van je pincodes. Via de website van Paysafecard kun je inloggen op dit account.

Is Paysafecard betrouwbaar?

Paysafecard werd voor het eerst geïntroduceerd in 2000 in Oostenrijk. De laatste jaren wordt dit online betaalmiddel in meer dan 40 landen gebruikt. Het wordt beschouwd als één van de veiligste manieren om online te betalen, aangezien je alleen een vooraf betaald bedrag kunt overmaken en de kaart nooit gekoppeld is aan je persoonlijke gegevens.

In 2013 werd Paysafecard overgenomen door de Britse aanbieder van digitale portefeuilles Skrill en in 2015 als onderdeel van de Skrill Group door de Optimal Payments Group, een wereldwijde aanbieder van online betalingsverkeer, gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk.

Hoe werkt de Paysafecard?

Een Paysafecard koop je bij één van de verkooppunten. Denk hierbij aan de supermarkt, tankstation of een sigarenboer. Wereldwijd zijn er meer dan 650.000 verkooppunten beschikbaar. Je koopt een kaart (voucher) ter waarde van €10, €25, €50 of €100. Op deze paysafekaart staat een unieke pincode. Deze code gebruik je bij het afrekenen in een webwinkel, of in ons geval bij de bookmaker, door het invoeren van de 16-cijferige paysafecard-pincode.

Heb je de waarde van een pincode bij het betalen niet volledig gebruik dan blijft het restsaldo staan zodat je hiermee later alsnog kunt afrekenen.

My paysafecard
My paysafecard is je persoonlijke online betaalrekening waarin je een overzicht hebt van je (gebruikte) paysafecard-pincodes. Betaal je online via my paysafecard dan is het invoeren van de 16-cijferige pincode niet meer nodig. In plaats daarvan betaal je veilig en snel met je gebruikersnaam en wachtwoord. De paysafekaarten die je in de winkel koopt kun je ook gebruiken voor je paysafecard om zo het saldo in je account te verhogen.

Paysafecard Mastercard
De Paysafecard Mastercard kun je zien als een oplaadbare prepaid-kaart. Je laadt de kaart online op via my paysafecard (zoals hierboven beschreven) en je kunt er zowel offline als online mee afrekenen zoals je dat met iedere andere creditcard ook kunt doen.

Paysafecard gebruiken bij de bookmakers

Paysafecard is één van de meest populaire manieren om geld te storten bij de online bookmaker. Dit komt omdat je geen creditcard of bankrekening aan je spelersaccount hoeft te koppelen. Je hoeft alleen de 16-cijferige pincode in te voeren en het gewenste bedrag staat op je spelersrekening.

Bij de meeste bookmakers kun je de gewonnen bedragen laten uitbetalen op je Paysafecard Mastercard of naar je My paysafecard account. Eén van de belangrijkste voordelen van de Paysafecard is dat je gemakkelijk kunt bepalen hoeveel geld je wilt inzetten. Mocht je na een aantal verloren weddenschappen gaan 'tilten' en direct weer opnieuw willen inzetten dan zal dat alleen lukken als je weer over een nieuwe paysafekaart beschikt.

Voordelen van Paysafecard

  • Wereldwijd verkrijgbaar bij meer dan 650.000 verkooppunten. Denk hierbij aan supermarkten, krantenwinkels en benzinestations
  • Beschikbaar bij de meeste online bookmakers
  • De kaart kan zelfs na de vervaldatum worden gebruikt
  • Flexibel betalen in online winkels via de prepaidkaart Mastercard
  • Ideaal voor spelers die willen bepalen hoeveel geld zij willen inzetten
  • Je persoonlijke en financiële informatie blijft volledig veilig en anoniem. Je kunt een betaling doen zonder dat je financiële gegevens zoals creditcardnummers en bankrekeninggegevens hoeft te delen
  • Geen extra kosten voor stortingen bij online bookmakers en online casino's

Nadelen van Paysafecard

  • De 16-cijferige pincode kan bij verlies van de kaart door iemand anders worden gebruikt
  • Extra kosten (€2) als je de kaart niet binnen 12 maanden hebt gebruikt
Wil je weten bij welke bookmakers je deze betaalmethode kunt gebruiken? Lees dan ons artikel Welke bookmakers accepteren Paysafecard.

0
Shares