Unibet logo

NEC vindt partner in Unibet

Eredivisionist NEC heeft een overeenkomst afgesloten met Unibet. De aanbieder van online sportweddenschappen is tot minimaal 2025 aan NEC verbonden, als één van de zes strategische partners.

De deal met Unibet werd al aan het begin van dit seizoen gesloten, maar is pas deze week wereldkundig gemaakt. Unibet gaat allerlei activiteiten doen binnen en buiten NEC.

Robin Faber, commercieel manager van NEC, is blij met de samenwerking. "Omdat NEC in beweging is willen merken zich graag verbinden aan de club. Daarom zijn we dan ook erg blij dat we met Unibet een absoluut A-merk aan de club gekoppeld hebben. De komende periode gaat Unibet zich inzetten voor maatschappelijke projecten, vooral op het vlak van mentale gezondheid, verantwoord spelen en preventie van matchfixing. Hier zal in het partnership de nadrukkelijke aandacht op liggen."

Supporters zijn minder blij

Supporters van NEC zijn minder blij met de overeenkomst. In de uren na de bekendmaking hebben tientallen online hun ongenoegen geuit. Ze vinden dat de deal niet te rijmen valt met maatschappelijke activiteiten van NEC. Zo werd er in de kerstperiode een winterbarbecue georganiseerd voor een organisatie die de pijn van mensen die in armoede leven probeert te verzachten.

Robin Faber zegt daar tegen De Gelderlander het volgende over. "Je kunt twee dingen doen. De gokwereld en daarmee tonnen aan sponsorgelden links laten liggen, of een bedrijf als Unibet binnenhalen en kijken wat er maatschappelijk mogelijk is. Bovendien kunnen we in onze financiële situatie een dergelijk bedrag (tonnen red.) niet laten lopen."

Unibet Impact

Bij Unibet kijken ze ondertussen uit naar activiteiten die ze samen met NEC kunnen organiseren. "Het is fantastisch om deze strijdbare club met haar lange en mooie historie als één van onze partnerclubs te hebben", zegt Mark van Zutphen, partnerships manager van Unibet.

"Naast het organiseren van initiatieven voor supporters, leveren we vanuit Unibet Impact ook een bijdrage aan NEC Maatschappelijk. We kijken ernaar uit om dit in 2023 samen met NEC uit te rollen."
Mark van Zutphen - Unibet

NEC in een lange rij

Samenwerkingen tussen voetbalclubs en gokbedrijven komen de laatste jaren veelvuldig voor. En Unibet is al eerder een partnership aangegaan met diverse andere clubs. Ajax is de meest prominente. Ook SC Cambuur, De Graafschap, NAC Breda, Telstar en Heracles Almelo sloten al eerder een deal met Unibet.

Behalve dat Unibet bij de clubs geld in het laatje brengt, wordt er ook ingezet op verantwoord gokken en preventie van matchfixing.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account