Tipico logo

Tipico aast op niet-Amerikaanse tak van William Hill

Tipico (eigendom van CVC Capital Partners) is naar verluidt de laatste bieder om de niet-Amerikaanse activiteiten van William Hill over te nemen.

Het overnamebod door Tipico van £1,5 miljard om de Europese activa van William Hill te verwerven staat niet op zichzelf. Eerder kwamen er al biedingen van andere grote bedrijven uit de casino-industrie. Eigenaar Caesars Entertainment wil het merk William Hill en al zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Europa verkopen.

Tipico, een Duitse bookmaker die eigendom is van het private-equityfonds CVC Capital Partners, is naar verluidt de laatste bieder die geïnteresseerd is in de Europese activiteiten van William Hill. Volgens bronnen die afgelopen donderdag door Sky News werden geciteerd, heeft de Tipico Group een geloofwaardig bod uitgebracht op William Hill.

Caesars Entertainment werd nog geen jaar geleden eigenaar van William Hill in een deal van 4 miljard dollar. Caesars is van plan het merk van het bedrijf en al zijn activiteiten buiten de VS te verkopen en heeft adviseurs van Deutsche Bank ingehuurd om een ​​veiling te houden.

Naast het bod van Tipico liggen er nu biedingen van Apollo Global Management, 888 Holdings en Betfred, aldus de Britse nieuwszender Sky News. Een ander investeringsfonds, Advent International, heeft het biedingenproces inmiddels verlaten, terwijl Entain (eigenaar van o.a. Bwin en Ladbrokes) heeft naar verluidt besloten geen formeel bod uit te brengen. De uiteindelijke overnameprijs wordt volgens analisten geschat op meer dan £1,5 miljard (ruim 2 miljard dollar).

CVC Capital Partners en investeringsmaatschappij Cinven waren eerder gezamenlijk al eigenaar van het Britse bookmakerskantoor. In 1999 verwierven zij William Hill voor £825 miljoen, voordat het drie jaar later naar de London Stock Exchange werd gebracht. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert de bookmaker meer dan 1.400 gokwinkels.

Claim een Free Bet

Laatste Nieuws

Unibet EK promotie
Bet365 - Zet in & Ontvang
Betsson logo
Meer nieuws
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account