Cash Out

Cash Out - Wel of niet doen?

  • Match header module: Select

Cash out is een populaire optie die bookmakers de afgelopen jaren zijn gaan aanbieden. Met deze optie kun je op elk moment, van het plaatsen van je weddenschap tot het aflopen van het evenement, een voorgesteld geldbedrag incasseren.

Wat is de Cash Out?

Cash Out is het uitbetalen van je lopende weddenschap. Het exacte uitbetalingsbedrag zal sterk afhangen van hoe waarschijnlijk je weddenschap is om te winnen. Hoe meer geld de weddenschap de bookmaker zal gaan kosten, hoe meer de bookmaker je zal bieden om uit te betalen.

Wanneer kies je voor de Cash Out?

De meest voor de hand liggende reden om voor de cash out optie te kiezen is wanneer je niet langer denkt dat je de weddenschap gaat winnen. Bij sommige bookmakers (bijv. Unibet) kun je voor aanvang van de wedstrijd al kiezen voor een cash out. Misschien is een belangrijke speler geblesseerd en wordt deze niet opgesteld of zijn er andere omstandigheden gekomen waardoor je denkt dat je weddenschap verliesgevend zal zijn.

In dergelijke gevallen kun je nog eruit stappen maar wel altijd voor een prijs die lager is dan je oorspronkelijke inzet. Tenzij je een accumulator speelt waarvan er bijvoorbeeld al twee teams gewonnen hebben, dan zal je cash out hoger zijn dan je inzet.

Is de wedstrijd al begonnen of in een vergevorderd stadium kun je er ook voor kiezen om de cash out optie te gebruiken. Is de door jou opgegeven voorspelling op dat moment juist dan zal het aangeboden cash out bedrag hoger zijn dan je oorspronkelijke inzet. Het uit te keren bedrag zal echter nog niet het maximale eindbedrag bereikt hebben. Naar mate de wedstrijd vordert zal dit oplopen tot het vooraf vastgestelde eindbedrag.

Door wedstrijden waarop je hebt ingezet live te volgen kun je enigszins bepalen of je weddenschap winstgevend zal blijven. Wordt het andere team sterker of komt het vaker terug na een achterstand? Dit kunnen redenen zijn om niet het maximale eindbedrag te pakken maar eerder uit te cashen. Ook hier geldt dat het met name bij accumulators interessant (en verleidelijk) kan zijn om je weddenschap al vroegtijdig te laten uitbetalen.

Hierbij moet echter wel gekeken worden naar de waarde die te behalen valt. De waarde wordt door de bookmaker bepaalt ten opzichte van de huidige kansen van de teams en niet ten opzichte van de kansen die de teams hadden toen je de weddenschap afsloot. Vraag je dus altijd af of je de weddenschap ook had geplaatst tegen de huidige notering van de bookmaker in de vorm van de cash out optie.

Een andere reden kan zijn een gebrek liquiditeit. Door de cash out optie te kiezen beschik je direct over het gewonnen geld in je spelersaccount. Mocht het zo zijn dat er nieuwe evenementen zijn waar je op wilt inzetten dan kan dit direct.

Een voorbeeld van een cash out bij Bet365

Een voorbeeld van de cash out functie bij Bet365. Twee weddenschappen zijn afgehandeld en twee weddenschappen staan nog open. Het bedrag dat geboden wordt na twee wedstrijden is nog niet interessant genoeg om te laten uitbetalen.

Wanneer kies je niet voor de Cash Out?

Het grootste nadeel van de cash out is dat de bookmakers je laten betalen voor het gemak waarmee je onder je weddenschap uit kunt komen. Omdat het zo eenvoudig is om vroegtijdig te laten uitbetalen, is het een feit dat je in bijna alle omstandigheden slechtere kansen krijgt dan wanneer je de resterende weddenschap(pen) afwacht.

Stel je hebt in een accumulator vijf teams op een zaterdag spelen en één team op een zondag. Je eerste vijf teams hebben allemaal gewonnen en je ben in een positie gekomen om een leuk bedrag te incasseren. Echter vergeet niet dat je minder geld wordt aangeboden dan dat je zou hebben gewonnen door alleen deze vijf zaterdagwedstrijden te spelen.

Een gewoonte maken van de cash out verdient niet de voorkeur. Speel je altijd op meerdere teams maar wacht je nooit totdat het laatste team in je accumulator gespeeld heeft, krijg je altijd minder uitbetaald. Waarom zou je dit laatste team nog aan je accumulator toevoegen als je minder geld krijgt uitbetaald dan als je niet het laatste team niet had meegenomen in je accumulator?

Positief

  • Pak je winst ook al is dit niet het volledige bedrag bij aanvang van de weddenschap
  • Mogelijkheid om gedurende een wedstrijd in te grijpen en mogelijk verlies te voorkomen

Negatief

  • Je krijgt altijd minder uitbetaald ten opzichte van oorspronkelijke odds
  • Bij structureel gebruik altijd een lagere uitbetaling

Conclusie

Denk altijd na over wat de bookmakers aanbieden. Ze willen dingen pushen die hen het meeste geld oplevert. De accumulators zijn weddenschappen waarmee bookmakers het meeste geld verdienen. Het is niet voor niets dat zij deze uitbetalingsoptie hierbij aanbieden.

Voor de bookmaker is het altijd goed om je eerder uit te betalen omdat zij op deze manier de boeken in evenwicht kunnen brengen. Ze betalen je uit tegen lagere odds ten opzichte van andere gokkers die dezelfde weddenschap hebben afgesloten.

In sommige omstandigheden kan het zinvol zijn om uit je weddenschap te stappen en het geld te incasseren, maar het is slechts zelden de beste keuze.

Claim een Free Bet

Lees ook

Meeste minuten op achterstand
Meeste minuten op voorsprong
Unibet logo
Lees alle artikelen
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account