Accumulator Weddenschap

Wat is een accumulator (acca) weddenschap?

  • Match header module: Select

Een accumulator weddenschap (of acca als afkorting hiervan) is gemakkelijk te maken, maar een stuk moeilijker om goed te hebben.


Het is een meervoudige weddenschap die zowel spannend als frustrerend kan zijn. Alle bookmakers bieden dit type weddenschappen aan, op bijna alle sporten.

Eenvoudig gezegd is een accumulator een combinatie van meerdere weddenschappen. Bij een accumulator zijn de totale odds het vermenigvuldigingsproduct van de gekozen odds per wedstrijd. In principe kun je dit type weddenschap alleen winnen als al je resultaten goed zijn. Hier zijn echter ook weer uitzonderingen op.

Hoe werkt een accumulator weddenschap?

Stel je kiest vier voetbalwedstrijden voor je weddenschap. Je moet voor elk van de vier wedstrijden een winnaar kiezen. Laten we zeggen dat de odds die je hebt gekozen 1,25, 1,50, 2 en 1,75 zijn.

De totale odds zijn 1,25 x 1,5 x 1,75 x 2 = 6,5625 voor deze weddenschap. Om je rendement te berekenen, vermenigvuldig je dit getal met je inleg. Stel dat je € 10 inzet, dan krijg je € 65,63 terug. Dit op de voorwaarde dat alle vier de teams die je gekozen hebt ook hun wedstrijd winnen.

Bij een acca weddenschap is het winnende bedrag veel hoger in vergelijking met het bedrag dat je zou winnen als je de vier wedstrijden in een enkele weddenschap had gespeeld.

Soorten accumulator weddenschappen

Er zijn verschillende soorten accumulator weddenschappen beschikbaar bij de online bookmakers. Vaak worden ze gemarkeerd door het aantal selecties dat je kiest. Je kunt deze acca weddenschappen zelf opbouwen. Beginnend bij dubbel en drievoudig en vervolgens tot viervoudig, vijfvoudig, zesvoudig enzovoort.

Hoe meer selecties je kiest, hoe groter de kans op een groot rendement - maar ook hoe groter de kans dat je de oorspronkelijke inleg verliest. De limiet voor het aantal selecties is verschillend per bookmaker. Meestal is de hoogste limiet een 15-voudige inzet.

Bij de meeste online bookmakers kun je al een meervoudige weddenschap afsluiten met twee verschillende wedstrijden. Ook is het mogelijk om verschillende type weddenschappen (over/under en 1x2) in één accumulator te plaatsten. Bookmakers noemen dit vaak een Bet Builder.

Is het slim of juist niet om acca's te spelen?

Het hangt er van af. Als je de resultaten bij meerdere weddenschappen correct kunt krijgen, is dat natuurlijk goed voor je winst. Maar let op: er is slechts één verkeerd resultaat nodig om je accumulator weddenschap te verliezen. Misschien is een klein bedrag inzetten op een vier- of vijfvoudige accumulator een betere strategie. Je kunt de schade dan beperken als één van de resultaten fout gaat.

Ook is er nog zoiets als de cash out optie. Hier kun je gebruik van maken als de eerste paar weddenschappen in je accumulator goed zijn en je niet het risico wilt lopen dat de laatste weddenschappen fout kunnen aflopen.

Vanzelfsprekend zul je dan een lagere uitbetaling krijgen. Hoe de cash out optie precies werkt kun je lezen in ons artikel Cash Out - Wel of niet doen?

Een andere optie om vroegtijdig je weddenschap te beëindigen is een zogenaamde acca verzekering. Deze verzekering betaalt je inzet terug als slechts één of meerdere selecties van je weddenschappen zijn mislukt. Acca verzekeringen hebben echter altijd wel een minimumvereiste voor het aantal selecties.

De verzekering en het geld terug zijn dan alleen van toepassing als de accumulator een bepaald minimum aantal selecties bevat, bijvoorbeeld vier, vijf of soms zes. Het aanbod van deze verzekeringen varieert per bookmaker.

Ten slotte bieden een aantal bookmakers ook nog bonussen aan op winnende accumulators. Dit staat bekend als acca bonus. Het concept van acca bonus is: hoe meer selecties je in je accumulator opneemt, hoe meer je bookmaker zal toevoegen als bonus.

Claim een Free Bet

Lees ook

Meeste minuten op achterstand
Meeste minuten op voorsprong
Unibet logo
Lees alle artikelen
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account